Με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη, ο υποψήφιος βουλευτής Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία.

«Απόψεις όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπήλιος Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων, αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ», προσθέτουν από την Πειραιώς. 

Σημειώνεται ότι ο Σπήλιος Κρικέτος ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην ανατολική Αττική, αλλά δεν είχε εκλεγεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου και κατά συνέπεια δεν ήταν τώρα σε εκλόγιμη θέση.

Οι δηλώσεις του Σπήλιου Κρικέτου 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κρικέτος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο Kontra, υποστήριξε ότι οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα δεν δουλεύουν, αλλά επιδίδονται σε κλοπές και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ερωτήθηκε «εάν αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου έφταναν στη χώρα μας, θα κλέβανε, δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια γκαρσονιέρα;». Ο Σπήλιος Κρικέτος έδωσε την απάντηση: «Οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι κάνανε; Αυτό κάνουν».