«Ήταν στα χέρια μας και τους χάσαμε. Αντί για αντιδράσεις πρέπει να ακούσουμε μια συγγνώμη», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το ναυάγιο στην Πύλο, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον Alpha. Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ανέφερε σχετικά με το ναυάγιο:  «Εμείς εφαρμόζαμε άλλη μεταναστευτική πολιτική. Όταν ένα πλοίο κινδύνευε το σώζαμε» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «δεν αναζητώ ευθύνες. Λέω ότι η χώρα κινείται σε μια άλλη γραμμή από αυτή που ακολουθούσαμε εμείς. Εμείς σώζαμε ζωές. Ήμασταν υποχρεωμένοι τότε να τους κρατάμε στην Μόρια».

Χαρακτήρισε «υγιή αντίδραση» την κριτική που άσκησαν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στην Καλαμάτα, λέγοντας πως «είναι δικαίωμα να ασκείται κριτική στην εξουσία».

Ακόμη ανέφερε ότι υπάρχουν λάθος στερεότυπα και αντιλήψεις για τους μετανάστες, ενώ για τον φράχτη στον Έβρο είπε «ότι μπορεί να υπάρχει επιχειρησιακά αλλά να υπάρχουν και νόμιμες πύλες εισόδου στη χώρα μας».

Υποκρισία της ΝΔ για το θέμα της Θράκης

«Ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε ασκήσεις εθνικής ανευθυνότητας στο θέμα της Ροδόπης» τόνισε και ανέφερε πως «η ΝΔ έκανε φειγ βολάν το ενημερωτικό της ΕΥΠ» .

 «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης λένε ψέματα ότι υπήρχε προεκλογικά ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα» τόνισε και έκανε λόγο για «καθυστερημένη απόπειρα να δημιουργηθεί ένταση σε ένα θέμα που έπρεπε όλοι να ομονοούμε. Ο κύριος Μητσοτάκης τα έκανε όλα για 20 χιλιάδες ψήφους».

Τόνισε επίσης ότι και η ΝΔ έχει στα ψηφοδέλτιά της υποψήφιο που αποκάλεσε «Τούρκους» τους μουσουλμάνους της Θράκης.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023