Με δηκτικό τρόπο σχολίασαν στελέχη της ΝΔ απόσπασμα της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου χαρακτήρισε -εν τη ρύμη του λόγου του - «τουρκική» την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε «απίστευτο» το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ονοματίζει ως «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος και νυν Αρχηγός της Αξ. Αντιπολιτεύσεως ονοματίζει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως «Τουρκική»…αδιόρθωτος», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Το σχόλιο του Άκη Σκέρτσου

Το ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Ροδόπης και τους μειονοτικούς βουλευτές, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα ο κ. Τσίπρας, δεν ξέρω αν το έκανε από λάθος, μίλησε για τουρκική μειονότητα. Πρέπει να μιλήσουν οι δύο υποψήφιοι και να πουν ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική μειονότητα».

Τότε, ο Απόστολος Μαγγηριάδης σχολίασε: «Εκτιμώ πως μπερδεύτηκε ο κ. Τσίπρας», με τον κ. Σκέρτσο να συμφωνεί.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Αλέξης Τσίπρας στο επίμαχο απόσπασμα ακούγεται να λέει «τουρκική μειονότητα» αν και δύο φορές νωρίτερα είχε μιλήσει για μουσουλμανική μειονότητα.