Νέο γύρο περιοδειών ξεκινά από σήμερα, Σάββατο 17/06, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να επισκεφτεί τον νόμο Λακωνίας και συγκεκριμένα τη Σπάρτη και το Γύθειο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Νέα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει το στόχο του για ασφαλή αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, προσδιορίζοντας την μάλιστα στις 158-160 έδρες, ενώ δημόσια δεσμεύεται ότι δεν θα προχωρούσε σε συνταγματικές αλλαγές χωρίς τη συναίνεση τουλάχιστον ενός κόμματος

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στην ανάγκη για αύξηση μισθών.

«Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε το λαϊκό εισόδημα. Και με στοχευμένες μειώσεις φόρων θέλουμε το πορτοφόλι των εργαζομένων στην Ελλάδα να παχύνει. Είναι αυτό κεντροαριστερή ατζέντα ; Εγώ θα την ονόμαζα παρακαταθήκη του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, περιγράφει πως οραματίζεται το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, με στόχο τη σύγκλιση με την Ευρώπη, τονιζοντας ότι «πρέπει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα».

Όπως αναφέρει στη συνέντευξή του, «πρώτη προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη. Με διαφορετικά, όμως, χαρακτηριστικά από το παρελθόν. Ανάπτυξη που να στηρίζεται σε επενδύσεις και σε εξωστρέφεια και όχι σε κατανάλωση. Η οποία ταυτόχρονα να μειώνει το δημόσιο χρέος, να μην είναι δηλαδή ανάπτυξη με δανεικά όπως εκείνη που μας οδήγησε στην χρεοκοπία. Που να δίνει μεγάλη έμφαση στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, στην σύγκλιση των μισθών και κυρίως την στήριξη των χαμηλών μισθών. Που να έχει χαρακτηριστικά ψηφιακά και σίγουρα θα σέβεται το περιβάλλον».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται στην πολιτική στήριξης της οικογένειας, το Ελληνικό που αποτελεί όπως τονίζει αιμοδότη ανάπτυξης, αλλά και στις πρόσφατες παρεμβάσεις στη Μύκονο, σημειώνοντας ότι οι νόμοι του κράτους πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστοί.

*Πληροφορίες: ΕΡΤ