Τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό ζήτημα και τον φράχτη στον Έβρο σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος δεν δίστασε να εκφράσει τη… χαρά που θα πάρει «όταν πέσει» ο φράχτης.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status fm, δήλωσε: «Ο φράχτης είναι εργαλείο, σημασία έχει πώς τον χρησιμοποιείς. Εγώ δεν θα ήθελα να υπάρχουν φράχτες. Όταν πέσει, θα έπαιρνα χαρά σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου».

Στη συνέχεια, ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι «η Ευρώπη χτίζει τείχη συνέχεια. Εάν δεν υπάρχουν νόμιμες οδοί, τότε οι φράχτες θα καθυστερούν λίγο (σ.σ.: τις μεταναστευτικές ροές) και θα λειτουργούν όπως τα μπλοκαρισμένα ρέματα και τα ποτάμια στις πόλεις που όταν μπλοκάρουν υπερχειλίζουν και φωνάζουμε».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε πολιτικό έγκλημα της Ευρώπης το ναυάγιο στην Πύλο, «με συναυτουργό τη ΝΔ», ισχυριζόμενος πως η πολιτική της αποτροπής που ακολουθεί, δηλαδή να μην έρχονται οι μετανάστες στην Ελλάδα, τους οδηγεί στο να αναζητούν μη νόμιμες διόδους.

Ακούστε όσα είπε ο Γιάννης Μουζάλας για τον φράχτη στον Έβρο από το 24':18''