Σε λίγες μέρες θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές για δεύτερη φορά εντός του τρέχοντος έτους στη χώρα μας. Οι προηγούμενες εκλογές, της 21ης Μαΐου, επιβεβαίωσαν την ισχυρή εμπιστοσύνη των πολιτών στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από μια τετραετή περίοδο διακυβέρνησης της χώρας, εν τω μέσω πρωτοφανών κρίσεων με εξωγενή προέλευση μεν, αλλά και ισχυρές επιπτώσεις στο εθνικό επίπεδο δε.

Λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής με το οποίο διεξήχθησαν οι προηγούμενες εθνικές εκλογές, δεν κατέστη εφικτό να διαμορφωθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα επέτρεπε το σχηματισμό κυβέρνησης.

Στον δρόμο προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία καλεί κάθε πολίτη να προσέλθει στις κάλπες και να της δώσει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης, που θα μεταφραστεί σε ισχυρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Η οποία, με τη σειρά της, δεν αποτελεί αυτοσκοπό, ούτε μεταφράζεται απλά σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας. Αντίθετα, η ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία μεταφράζεται σε μια ισχυρή εντολή για την επόμενη Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί. Μια εντολή ώστε η επόμενη Κυβέρνηση να κινηθεί ακόμα ταχύτερα, να εργαστεί ακόμα σκληρότερα και μεθοδικότερα, να προωθήσει ακόμα πιο σημαντικές, σε κλίμακα και επιδραστικότητα, μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, σε όλα τα επίπεδα και τα πεδία.

Από την οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον έως τη δημόσια διοίκηση και την εξυπηρέτηση των πολιτών, από τα εθνικά συστήματα υγείας και παιδείας έως τη δικαιοσύνη, από την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια έως την αντιμετώπιση της κλιματικής και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την εικόνα και τον τρόπο λειτουργία του κράτους, σε πολλαπλές – αν όχι και όλες – πτυχές του, και θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος και τους θεσμούς. Μεταρρυθμίσεις που θα σπάσουν στεγανά και θα εξαλείψουν γενεσιουργές αιτίες για χρόνια προβλήματα, δημιουργώντας νέα κίνητρα και ευκαιρίες οικονομικής δραστηριοποίησης και απασχόλησης, αλλά και μεριμνώντας ουσιαστικά για τους συμπολίτες μας εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Μεταρρυθμίσεις που θα σηματοδοτήσουν τη σύγκρουση με όλα εκείνα που εδώ και πολλά χρόνια μας απογοητεύουν ή μας θυμώνουν, και το οριστικό γύρισμα της σελίδας.

Επί τέσσερα έτη, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έδειξε στην πράξη ότι είναι σε θέση να προωθήσει ακόμα και ριζοσπαστικές θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, με τρόπο σχεδιασμένο και συνεκτικό, και βέβαια με αποτελέσματα ορατά σε κάθε πολίτη και την καθημερινότητά του. Αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, και βγαίνοντας μπροστά για την υποστήριξη των αλλαγών και την ανάδειξη των οφελών που δημιουργούν αυτές. Είναι, όμως, αναμφίβολο πως υπάρχουν πολλές αλλαγές που δεν έγιναν ή πραγματοποιήθηκαν ημιτελώς, και οι οποίες βρίσκονται στις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία, όπως αυτές αποτυπώνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε πριν τις πρόσφατες εκλογές.

Από τις μεγάλες αυτές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις θα ξεκινήσει η επόμενη κυβερνητική θητεία, ιδίως εφ’ όσον η Νέα Δημοκρατία έχει μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα δημιουργήσει ένα σταθερό πλαίσιο προώθησης νέων πολιτικών σε όλα τα πεδία και τους τομείς. Με τη νέα Κυβέρνηση να δρομολογεί τομές και μεταρρυθμίσεις σε κάθε πεδίο που αυτό είναι απαραίτητο, συστηματικά και με επιμονή.

Μεταρρυθμίσεις παντού, μεταρρυθμίσεις για όλες και όλους, με διάχυση των οφελών σε ολόκληρη την κοινωνία και την οικονομία. Μεταρρυθμίσεις που μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει δείξει πως θέλει και μπορεί να υλοποιήσει, και είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει να πράττει για τα επόμενα χρόνια!