Την πεποίθηση ότι στις εκλογές της Κυριακής ο λαός θα απαντήσει θετικά στο ερώτημα εάν θέλει τη φωνή του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στη Βουλή εξέφρασε ο επικεφαλής του, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη. «Θα μπούμε στη Βουλή για να τους χαλάσουμε τα σχέδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε από τους προοδευτικούς πολίτες η αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία «να περιέχει τη δυνατή, πλουραλιστική, υπεύθυνη, αγωνιστική αριστερή φωνή του ΜέΡΑ25».

«Από το 2015, εμείς που σήμερα είμαστε το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να σας κοιτάζουμε στα μάτια και να σας λέμε: Δεν προδώσαμε ποτέ την εμπιστοσύνη σας. Στην επόμενη Βουλή, αν μας ψηφίσετε, θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Χωρίς ταλαντεύσεις. Χωρίς συμβιβασμούς. Χωρίς θόρυβο. Με ουσία», επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης.

Όπως ανέφερε, το ΜέΡΑ25 δεν θα σταματήσει ούτε να αποκαλύπτει την απάτη της εξόδου από τα Μνημόνια, να στηρίζει τα κινήματα και τη νεολαία, τους μισθωτούς, τους μη προνομιούχους και να παλεύει για την ενότητα της Αριστεράς στην πράξη.

Είπε ότι οι εκλογές της 21ης Μάη σφράγισαν τη μορφή της κυβέρνησης, που «θα είναι μια συγκυβέρνηση Ακραίου Κέντρου και Ακροδεξιάς – μια κυβέρνηση ακραίας λιτότητας για τους πολλούς, χυδαίου πλουτισμού για τους λίγους, και μεγάλης δόσης εθνικιστικού, σκοταδιστικού ρατσισμού ώστε να στρέφεται ο θυμός των Ελλήνων κολασμένων από τους ολιγάρχες που τους λεηλατούν σε ακόμα πιο κολασμένους ανθρώπους – στους «άλλους», στους «ξένους»»

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έριξε στην αγορά 60 δισ. νέων δανεικών και όταν σκάσει αυτή η φούσκα, όπως τη χαρακτήρισε, θα φέρει στο λαό όχι τη σταθερότητα που ψήφισε, αλλά σταθερή αύξηση στις τιμές των τροφίμων, σταθερή, αβάσταχτη λιτότητα, σταθερό φευγιό της νεολαίας, σταθερά μεγάλη φτώχεια και πρόσφυγες που σταθερά θα έρχονται αντιμέτωποι με φράχτες, επαναπροωθήσεις και τον υδάτινο τάφο της Μεσογείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή των μηνυμάτων στήριξης από τον Ψαραντώνη και τον σκηνοθέτη Κεν Λόουτς, ενώ πριν από τον κ. Βαρουφάκη ανέβηκαν στο βήμα οι υποψήφιοι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Ζερβουδάκης και Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Κλέων Γρηγοριάδης.