Αυξημένη αναμένεται να είναι η εκπροσώπηση των γυναικών στη νέα κυβέρνηση, σε σχέση με το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις τελευταίες πληροφορίες.

Μετά τη θητεία της στο υπουργείο Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως προορίζεται για το υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα, η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου πιθανότατα θα βρεθεί στο ΥΠΕΞ υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Επιπλέον, προς το υπουργείο Υποδομών οδεύει η βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, για να αναλάβει θέση υφυπουργού. Στο υπουργείο Υγείας, για αναπληρωτής υπουργός προορίζεται η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Στο υπουργείο Παιδείας, υπό τον Κυριάκο Πιερρακάκη, υφυπουργοί αναμένεται να είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου και Ζέττα Μακρή. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα σενάρια για τη Σοφία Ζαχαράκη και το νεοσυσταθέν υπουργείο Οικογένειας και Δημογραφικής Πολιτικής.

Επιστροφή

Επίσης, η Όλγα Κεφαλογιάννη αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού, θέση στην οποία βρέθηκε και κατά το παρελθόν (2012-2015). Μάλιστα, ενδέχεται να συνεργαστεί στενά με την Έλενα Ράπτη, που προορίζεται για υφυπουργός.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως όλα δείχνουν, η Σοφία Βούλτεψη θα παραμείνει υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και η Λίνα Μενδώνη επικεφαλής του υπουργείου Πολιτισμού.