Η Αλεξάνδρα Σδούκου στην νέα κυβέρνηση που ανακοινώθηκε σήμερα, αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού στο ΥΠΕΝ δίπλα στον Θεόδωρο Σκυλακάκη και στον επίσης υφυπουργό Νίκο Ταγαρά.

Η Αλεξάνδρα Σδούκου θήτευσε στο πλευρό (και) του Κώστα Σκρέκα στο υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, ούσα γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών.

Η κυρία Σδούκου αναβαθμίζεται, πλεον, και αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο υφυπουργού στο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, στο οποίο υπουργός θα είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ ο έτερος υφυπουργός θα είναι ο Νίκος Ταγαράς, ο οποίος εκλέχθηκε με τη ΝΔ στο Νομό Κορινθίας.

Από το 2007 στο υπουργείο Ενέργειας

Σε ό,τι αφορά στην κυρία Σδούκου, πρόκειται για… παλιοσειρά στο υπουργείο, καθώς βρίσκεται στο ΥΠΕΝ από τον Ιούλιο του 2019, ενώ από το 2004 εργάζεται ως νομική σύμβουλος στη δημοσία διοίκηση, διατελώντας σε κρίσιμες διοικητικές θέσεις στα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Μάλιστα, λόγω και της εξειδίκευσής της στη χάραξη, εφαρμογή και παρακολούθηση ενεργειακών πολιτικών, αποτελεί σημαντικό «γρανάζι» στη λειτουργία του υπουργείου. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει διατελέσει σύμβουλος όλων των υπουργών Ενέργειας από το 2007 έως και το 2015, ενώ από το 2012 έως και το 2015 διατέλεσε διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η Αλεξάνδρα Σδούκου από το 2017 έως και το 2019 παρείχε τις υπηρεσίες της ως ειδική σύμβουλος για θέματα ενέργειας και ορυκτών πρώτων υλών στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.