Το εκλογικό αποτέλεσμα σχολίασε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ ανέβασε κατά 40% τα ποσοστά του» και αναγνώρισε πώς υπάρχει πρόβλημα στα αστικά κέντρα.

«Το ΠΑΣΟΚ ανέβασε κατά 40% τα ποσοστά του, συγκριτικά με το 2019 αν και υπάρχει πρόβλημα στα αστικά κέντρα. Αυτό είναι ένα πραγματικό θέμα προς συζήτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση έχασε 50%. Υπάρχει μια πολύ καθαρή εικόνα από τα χθεσινά αποτελέσματα και πρέπει τα κόμματα να την αξιολογήσουν για να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα» είπε.

Κωνσταντινόπουλος για αποτέλεσμα εκλογών

Τόνισε ότι απέναντι στη ΝΔ «πρέπει να υπάρχει μια σοβαρή αντιπολίτευση - εντός και εκτός Βουλής - για να μπορέσουμε να αντισταθούμε σε όλα αυτά που θα συμβούν. Χωρίς τοξικότητα, διχασμούς και τα γνωστά hashtags. Θέλουμε να φέρουμε ένα νέο ήθος στην πολιτική. Το ήθος που χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του κουλτούρα. Δηλαδή μια προγραμματική αντιπολίτευση με σοβαρότητα. Έχουμε μπροστά μας τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές για να πείσουμε τον κόσμο για αυτό».

Κατηγόρησε τη ΝΔ πώς στοχοποίησε το ΠΑΣΟΚ, γιατί ξέρει ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε πώς το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ, γι' αυτό «με τον προοδευτικό κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα λοιπά κόμματα, εκτός των ακροδεξιών, θα συναντηθούμε στις διεκδικήσεις για την καθημερινότητα, για τους εργασιακούς χώρους και ό,τι άλλο χρειαστεί». Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση των μελών του, ο κ. Κωνσταντινόπουλος σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση έχασε 50% και πρόσθεσε ότι «στο κόμμα του Μπάαθ έχω ακούσει να υπάρχει ένας αρχηγός για πάντα. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, είμαστε θεσμικό κόμμα με διαδικασίες που τηρούνται».

Αναφορικά με την ακροδεξιά σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μιλάει πολύ καθαρά για αυτό το θέμα γιατί έχει μέτωπο με την ακροδεξιά. «Ο κύριος Ανδρουλάκης, προεκλογικά ξεκαθάρισε ότι δεν θέλουμε τις ψήφους που θα στήριζαν τη Χ.Α. Γιατί οι πολίτες ξέρουν ότι ο Κασιδιάρης, ο οποίος είναι καταδικασμένος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και στηρίζει τους «Σπαρτιάτες» είναι φασίστας με συγκεκριμένο παρελθόν και παρόν. Εμείς δεν θελήσαμε τέτοιες ψήφους. Ήταν ντροπή για τον προοδευτικό κόσμο όταν βγήκε ο Μπαρμπαρούσης - ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης- και δήλωσε ότι ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.