Τον γρίφο του πού θα καθίσει ποιο κόμμα προσπαθούν να λύσουν οι αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες της Βουλής, διερωτώμενες πώς θα καθίσουν οι βουλευτές των οκτώ κομμάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας. 

Με αλλαγές και προσαρμογές, η νέα Βουλή θα είναι έτοιμη τη Δευτέρα 3 Ιουλίου να υποδεχθεί τους νεοεισερχόμενους βουλευτές των Σπαρτιατών, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Στο μέτωπο της πρώτης σειράς αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καθίσουν και να αναπτυχθούν προς τα πάνω, από τα δεξιά στα αριστερά, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΚΚΕ, όπως ακριβώς ήταν οι θέσεις τους στην προηγούμενη Βουλή.

Τα έδρανα των βουλευτών Σπαρτιατών, Νίκης, Ελληνικής Λύσης και Πλεύσης Ελευθερίας

Όπως όλα δείχνουν, στο πάνω διάζωμα από τα δεξιά προς τα αριστερά αναμένεται να καθίσουν οι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες, της Νίκης, της Ελληνικής Λύσης και της Πλεύσης Ελευθερίας. Μάλιστα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών και της Νίκης θα καταλάβουν τα άκρα δεξιά έδρανα του πάνω διαζώματος (όπως βλέπουμε από τη θέση του Προέδρου της Βουλής). Θα τοποθετηθούν δηλαδή περίπου στα έδρανα όπου είχαν καθίσει οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά τις διπλές εθνικές εκλογές το 2015.

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου θα διατηρήσει τα έδρανα που είχε και στην προηγούμενη Βουλή, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τα υπόλοιπα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας θα καθίσουν εκεί όπου καθόταν ο Γιάνης Βαρουφάκης και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25.