Αντικείμενο το Μεταναστευτικό είχε η πρώτη διευρυμένη υπουργική σύσκεψη το απόγευμα της Τρίτης, 27 Ιουνίου, που έκανε στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αυτήν μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Η σύσκεψη είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες και έχει στην ατζέντα το Μεταναστευτικό.

Αυτή ήταν η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο οποίος, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία, ξεκίνησε να λειτουργεί με γνώμονα την προσεχή τετραετία.

Την Τετάρτη, μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά κύκλο επισκέψεων στα υπουργείο, με πρώτο σταθμό το υπουργείο Οικονομικών -το πρώτο τη τάξει υπουργείο- του οποίου τα ηνία ανέλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης. Σε αυτό πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, να κάνει ανακοινώσεις για το market pass, οι οποίες φέρεται να έχουν ως στόχο την τιθάσευση του πληθωρισμού