Μέσω ανάρτησής του ο Σταμάτης Σπανουδάκης διαψεύδει ότι έχει παραχωρήσει το έργο του «Ψυχή μου μή λυγίζεις» ως ύμνο του κόμματος ΝΙΚΗ, ζητώντας παράλληλα από το κόμμα να σταματήσει να το χρησιμοποιεί.

Από την πλευρά του, το κόμμα ΝΙΚΗ στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι ο Σταμάτης Σπανουδάκης τούς έχει παραχωρήσει τη χρήση του εν λόγω έργου ως επίσημο Ύμνο της ΝΙΚΗΣ. «Μέ περισσή εὐγένεια ὁ κ. Σπανουδάκης παραχώρησε ἀφιλοκερδῶς στή ΝΙΚΗ τή χρήση τοῦ «Ψυχή μου μή λυγίζεις», ὡς ἐπίσημο Ὕμνο τῆς ΝΙΚΗΣ. Εἴμαστε εὐγνώμονες τόσο γιά τή χρήση τοῦ τεχνουργήματός του, ὅσο καί γιά τή συνολική στάση ζωῆς του πού δίνει φωτεινό παράδειγμα, παρηγοριά καί θάρρος στόν Ἑλληνικό Λαό. Εὐχαριστοῦμε!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του κόμματος.

ymnos-niki

Σταμάτης Σπανουδάκης: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το έργο μου ως ύμνο της ΝΙΚΗΣ

Με ανάρτησή του ο Σταμάτης Σπανουδάκης εξηγεί ωστόσο ότι ουδέποτε συμφώνησε να γίνει το «Ψυχή μου μη λυγίζεις» ύμνος του κόμματος ΝΙΚΗ.

«Λυπάμαι, που πάλι βρίσκομαι μπλεγμένος, σε πολιτικές και δημοσιογραφικές κουβέντες με αφορμή μία άδεια που έδωσα προ πολλού καιρού σε κάποια διαδικτυακή εκπομπή και χωρίς να ξέρω ότι οι συνομιλητές μου, θα γινόντουσαν, ή ήταν ήδη κόμμα. Ουδέποτε συμφώνησα να γίνει το “Ψυχή μου μη λυγίζεις” ύμνος του κόμματος Νίκη. Ένα κομμάτι που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, όλων των αποχρώσεων, πολιτικών και άλλων. Παρακαλώ λοιπόν να αποσυνδέσετε το κομμάτι μου και από το κόμμα σας αλλά και από κάθε παρουσία και εκδήλωσή σας. Εύχομαι τα καλύτερα για όλους μας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Σταμάτης Σπανουδάκης.