Την ανάγκη να πραγματοποιηθεί μία τριμερής συνάντηση Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου επισήμαναν στην τηλεφωνική επικοινωνία που οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι οποίοι τόνισαν ότι πρόκειται να ασχοληθούν με το ενεργειακό ζήτημα.

Πιο αναλυτικά, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, οι δύο πρωθυπουργοί επιβεβαίωσαν την επιθυμία του να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα.

Οι αναρτήσεις του Νετανιάχου στο Twitter

Σε αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Twitter επισημαίνεται πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «σαρωτική εκλογική του νίκη».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν τριμερής συνάντηση Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου και τόνισαν ότι αυτή θα ασχοληθεί και με τα ενεργειακά, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Επίσης, αναφέρεται πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη σύσφιξη της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Αμέσως μετά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλησε να κάνει και άλλη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αυτή τη φορά, αναφέροντας: «Μόλις είχα μία εξαιρετική συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τόνισαν ότι θα ασχοληθεί και με το ενεργειακό ζήτημα, μεταξύ άλλων θεμάτων».