Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα φέρνει τέσσερις «γερούς» υποψήφιους για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο MEGA φιλοξενήθηκε ο ειδικός αναλυτής εκλογών, Ανδρέας Δρυμιώτης, ο οποίος μίλησε για τους Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Αλέξη Χαρίτση και Διονύση Τεμπονέρα

Ο ειδικός αναλυτής εκλογών ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αποδρομή πλέον, και μάλλον θα γυρίσει στα παλιά του λημέρια. Τα ΠΑΣΟΚ έχει ιστορία από το 1977, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα πυροτέχνημα της εποχής. Βασίστηκε και ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στο γεγονός ότι βρέθηκαμε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση που δεν είχε προηγούμενο κι αυτοί ήταν οι μόνοι που δεν είχαν κυβερνήσει κι ήταν αμόλυντοι κι άφθαρτοι, αλλά αυτό έληξε. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι αντισυστημικό κόμμα».

Και τόνισε ο κ. Δρυμιώτης: «Οι τελευταίες εκλογές ήταν καθοριστικές για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχασε τα ερείσματά του. Στην δυτική Αθήνα που είναι η φτωχολογιά, έχασε παταγωδώς. Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν στέκει. Είναι τόσες οι συνιστώσες που θα ”φαγωθούν” μεταξύ τους».

«Αξιόλογος και μετριοπαθής ο Χαρίτσης, δεν με πείθει ο Τεμπονέρας
»

Στη συνέχεια ο Ανδρέας Δρυμιώτης ρωτήθηκε για το πώς βλέπει τους δυνητικές υποψηφιότητες για το «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ κι απάντησε: «Η Έφη Αχτσιόγλου είναι πιο αριστερή από τον Αλέξη Τσίπρα. Τον Αλέξη Χαρίτση τον θυμάμαι ως έναν επιτυχημένο υπουργό Εσωτερικών, είναι μετριοπαθής κι αξιόλογος άνθρωπος. Ο Διονύσης Τεμπονέρας εμένα δεν με πείθει. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ειδικό βάρος, αλλά έχω την εντύπωση ότι αν επικρατήσει θα φύγουν άλλοι από το κόμμα».