Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος παρεβρέθη στις επετειακές εκδηλώσεις της Μάχης του Διρού, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.



«Η μάχη του Διρού είναι μια μάχη που όχι απλά έγραψε ιστορία, αλλά άλλαξε την ιστορία. Γι’ αυτό και οφείλουμε πολλά σε αυτές και σε αυτούς που μας έδωσαν ένα μάθημα ελευθερίας, ένα μάθημα ιστορικής ευθύνης», ανέφερε ο κ. Κατσαφάδος στην ομιλία του κατά την τελετή για την ιστορική μάχη εναντίον των στρατευμάτων του Ιμπραήμ, η οποία διεξήχθη κατά το κρίσιμο πενθήμερο μεταξύ 21ης και 25ης Ιουνίου 1826.

«Είμαστε εδώ ως ταπεινοί προσκυνητές αυτών των απλών ανθρώπων, αυτών των γυναικών, που μεταμορφώθηκαν σε μια νύχτα σε μαχητές και μαχήτριες», σημείωσε ο υφυπουργός και τόνισε: «Και εδώ από αυτόν τον τόπο, δεσμευόμαστε ότι η πατρίδα μας θα παραμείνει ισχυρή, θα συνεχίσει σταθερά να εξοπλίζεται, θα συνεχίζει να στέλνει το μήνυμα ότι είμαστε εδώ ακοίμητοι φρουροί της Εθνικής Κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Τα σύνορά μας σε στεριά αέρα και θάλασσα θα προστατεύονται. Αυτή ήταν η δέσμευση του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό είναι το ιστορικό μας χρέος».