Tις ραγδαίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Live News με το Νίκο Ευαγγελάτο.

Στην αρχή μίλησε για τις εσωκομματικές ενέργειες που έγιναν μέσα στο ΣΚ: «Η πολιτική γραμματεία πήρε κάποιες αποφάσεις να εισηγηθεί στην κεντρική επιτροπή, όπου εκεί θα παρθούν οι καταληκτικές αποφάσεις. Ο Αλέξης ήταν η συγκολλητική ουσία για όλους μας, χαρακτηριστικό που το ‘’έχτισε’’ μόνος του. Θεωρώ ότι τώρα οι υποψήφιοι πρόεδροι να απευθυνθούν και στην κοινωνία – κυρίως στην κοινωνία – και στους προοδευτικούς πολίτες και στους δημοκράτες πολίτες, αλλά και στα μέλη μας, με σκοπό να δώσουν μία φρεσκάδα στην πολιτική πρόταση που θα έχουν και ξεκάθαρες προτάσεις».

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας απέχει από την μάχη της διαδοχής;

Ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε: «Αν θέλετε την άποψή μου, κακώς δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα μείνει εκτός της μάχης. Εγώ λέω να ήταν ο ίδιος υποψήφιος. O Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει πολλά στελέχη, έχει ‘’θωρακίσει’’ τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στην συνέχεια το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε για την συνέχεα που πρέπει να έχει το κόμμα του:

«Θα πρέπει γκρίζες ζώνες που δημιουργήθηκαν και στην προεκλογική περίοδο, αλλά και τα 4 προηγούμενα χρόνια από τους υποψήφιους προέδρους να ξεκαθαριστούν. Έτσι θα υπάρξει μία νέα συγκολλητική ουσία μεταξύ μας, και μία κοινή πολιτική πρόταση».

Ερωτώμενος ο Χρήστος Σπίρτζης τον λόγο που επίκριναν συνεχώς την οικονομική πολιτική της ΝΔ, ακόμη και στην περίπτωση κάποιων παροχών εξήγησε:

«Αυτό ήταν ένα κενό από το οικονομικό μας επιτελείο που δεν γνώριζε ότι πραγματικά η αγορά έχει πάρει μία μεγάλη ‘’ανάσα’’ από αυτά που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα που θα πρέπει να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Δεν γίνεται να βγάλουμε έναν πρόεδρο στις 25 Αυγούστου που θα λείπει όλη η Ελλάδα».

«Το μεγάλο στοίχημα που δεν το έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν και τα άλλα προοδευτικά κόμματα είναι να μην γίνει η χώρα μας Γαλλία. Να μην γίνει ο άλλος πόλος του πολιτικού συστήματος η ακροδεξιά. Σε αυτό έχει μεγάλη ευθύνη και Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ. Άφησαν χώρο στην ακροδεξιά κι άφησαν τον Κασιδιάρη να κάνει 4 χρόνια προεκλογική εκστρατεία», σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σχετικά με τις ευθύνες που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε: «Είχαμε πολλή μεγάλη ευθύνη που δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας στους πολίτες με καθαρό τρόπο. Επίσης πολλά ήταν τα στελέχη που ”γκριζαραν” το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».