«Στην Πολιτική Γραμματεία συμφωνήσαμε στις βασικές γραμμές του οδικού χάρτη για την εκλογή προέδρου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι Εγώ» με τη Στέλλα Γκαντώνα και τον Θανάση Φουσκίδη ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης. 

Είπε πως σκοπός του κόμματος είναι ο νέος πρόεδρος να εκπροσωπήσει το κόμμα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τόνισε πως όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος έχουν της δική τους διαδρομή και διαφορετικά χαρίσματα, ωστόσο ανέφερε πως αυτή ή αυτός που θα εκλεγεί θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συνθέτει όπως έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας. Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα τεράστια φυσιογνωμία.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ:
Στην Πολιτική Γραμματεία συμφωνήσαμε στις βασικές γραμμές του οδικού χάρτη για το πώς θα προχωρήσουμε στην εκλογή νέου προέδρου. Οι τεχνικές λεπτομέρειες θα συζητηθούν στην επόμενη Πολιτική Γραμματεία η οποία θα γίνει αυτή την Δευτέρα. Σκοπός του κόμματος είναι ο/η νέα πρόεδρος να μας εκπροσωπήσουν στην ΔΕΘ που θα είναι και το βήμα στο οποίο ο νεοεκλεγείς ή η νεοεκλεγείσα θα εκφράσει δημόσια τις σκέψεις και τις θέσεις του για την επόμενη μέρα.  

Ερωτηθείς αν θα μπει ένα χρονικό όριο για τις υποψηφιότητες

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ:
Νομίζω θα μπει ένα deadline, αυτά θα τα δούμε στην Κεντρική Επιτροπή. Όσοι είναι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα μέλη, στα στελέχη, στους φίλους αλλά και στην κοινωνία ολόκληρη.

Ερωτηθείς αν στον ΣΥΡΙΖΑ ισχύουν οι 50 υπογραφές στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής που συλλέγει ο κάθε υποψήφιος όπως ισχύει στη ΝΔ

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ:
Όχι δεν έχουμε κάτι τέτοιο, έχουμε την έγκριση από το συνέδριο των υποψηφιοτήτων. Θα κάνουμε ένα διαρκές συνέδριο τέλη Αυγούστου το αργότερο τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη στο οποίο θα εγκριθούν τυπικά οι υποψηφιότητες, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν στο σώμα οι υποψήφιοι.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει κάποιο στέλεχος που να έχει τα χαρακτηριστικά του κ. Τσίπρα

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: 
Όλα μας τα μέλη και όλα μας τα στελέχη έχουν ο καθένας τη δική του διαδρομή και ο καθένας διαφορετικά χαρίσματα, το ζήτημα είναι αυτός ή αυτή που θα καταφέρει να εκλεγεί, που θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης των μελών να μπορεί να έχει τις δυνατότητες να συνθέσει όπως έκανε ο πρόεδρός μας και να υλοποιηθεί στο πρόσωπό του η συνεδριακή μας θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο κόμμα της Αριστεράς που εκφράζει όλο το χώρο από το προοδευτικό Κέντρο ως τη Ριζοσπαστική Αριστερά.  

Ερωτηθείς ποια θα πρέπει να είναι η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ    

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ:
Αυτή που εκφράζεται στις συνεδριακές θέσεις. Είναι ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα και πρέπει να είναι, είναι η αξιωματική αντιπολίτευση και θα πρέπει να εκφράζει το σύνολο αυτού του χώρου. Άρα με θέσεις σύγχρονες για την οικονομία, για το κράτος δικαίου, για τα δικαιώματα από θέσεις Αριστεράς και Κεντροαριστεράς να μπορεί να εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας.

ΔΗΜ: Δεν το πέτυχε αυτό με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ:
Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα ζήτημα πολιτικό, είναι ένα ζήτημα κακής λειτουργίας και κακής εικόνας που βγάλαμε προς τα έξω δηλαδή ότι εικόνα και να έχεις αποφασίσει ότι υπηρετείς αν η εικόνα που βγαίνει προς τον κόσμο είναι θολή ο κόσμος στο τέλος θα φοβηθεί. Νομίζω ότι το είδατε ότι ειδικά στο τέλος της πρώτης προεκλογικής περιόδου  υπήρξαν δηλώσεις - τοποθετήσεις που θολώσανε την εικόνα και κάνανε τον κόσμο και να φοβηθεί και να μας απορρίψει. Το θέμα είναι πως θα το ξεπεράσουμε.

Για τις δηλώσεις Σπίρτζη

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: 
Θα διαφωνήσω ότι δεν είχαμε εικόνα της οικονομίας. Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 40 δις αυτά κάπου πρέπει να πήγαν. Τα 15 δις απευθείας αναθέσεων προφανώς πήγαν σε κάποιες τσέπες φίλων αλλά αυτά διαχυθήκαν και μέσα στην οικονομία επομένως πρόσκαιρα και στρεβλά κάποιοι μπορεί να νιώσανε καλύτερα και πιο ασφαλείς αλλά το θέμα είναι ότι με αυτές τις πολιτικές που είναι εξόχως προβληματικές και για την οικονομία δεν δημιουργείς λύσεις. Επομένως ο κ. Σπίρτζης σε αυτό που είπε έχει και δίκιο και άδικο, η εικόνα όμως υπήρχε στο κόμμα και από το οικονομικό επιτελείο. Άρα να μην αδικήσουμε ούτε το οικονομικό επιτελείο ούτε όμως να καταδικάσουμε και τον κ. Σπίρτζη ο οποίος εξέφρασε την προσωπική του άποψη με έναν τρόπο που θα προτιμούσαμε να γίνεται στα όργανα και όχι στα ραδιόφωνα.  

Ερωτηθείς πως θα πορευτούν στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ:
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή  είχε αποφασίσει όπως από τα χρόνια του Ενιαίου Συνασπισμού ήταν η γραμμή μας, να επιδιώκουμε στις τοπικές κοινωνίες σύγκλιση προοδευτικών σχημάτων.  Έχουν αλλάξει τα δεδομένα αυτή τη στιγμή και για αυτο το λόγο στην επόμενη Πολιτική Γραμματεία θα συζητήσουμε για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό να πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις στην Κεντρική επιτροπή.  

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να συμπορευτούν με το ΠΑΣΟΚ σε κάποια σχήματα

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ:
Η δική μου γνώμη είναι ότι στους μικρούς δήμους  θα πρέπει να αφήσουμε τον προοδευτικό χώρο να μπορέσει να εκφραστεί με ενιαία μορφή.  Κάθε περιφέρεια έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά, το ιδεατό θα ήταν να έχουμε μεγάλες συμπράξεις του προοδευτικού χώρου αλλά η προσπάθεια να συμπράξει ο προοδευτικός χώρος έγινε από εμάς και προεκλογικά και απέτυχε με την απλή αναλογική  δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν συνθήκες σε αυτές τις εκλογές.     

Για το ρόλο του κ. Τσίπρα την επόμενη μέρα

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ:
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια τεράστια φυσιογνωμία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το εξωτερικό, είναι ο μοναδικός ηγέτης της Αριστεράς μετά τα χρόνια του Αλιέντε ο οποίος κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός. Το κόμμα του κατάφερε να είναι το μεγαλύτερο και να εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, έχει αφήσει μια ανεξίτηλη ιστορία. Ο ρόλος θα είναι θεσμικός όπως ήταν πάντα θεσμικός ο Αλ. Τσίπρας. Ο Αλ. Τσίπρας νομίζω ότι θα είναι πάντα παρόντας σε κάθε εξέλιξη, έχει πάρει μια απόφαση η οποία είναι απόλυτα σεβαστή.

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ:
Τα πάντα αλλάζουν, τα πάντα ρέουν για αυτό σας λεω ότι δεν μπορώ να πω τι ρόλο θα παίξει ο Αλ. Τσίπρας στο μέλλον, είναι μια τεράστια προσωπικότητα και οι τεράστιες προσωπικότητες παραμένουν πάντοτε σημαίνουσες για το χώρο, σηματοδοτούν πολλά πράγματα και σε κρίσιμες περιόδους μπορούν να δώσουν λύσεις με την παρουσία τους, με τη συμβολή τους.