«Καλωσορίζουμε τον κ. Μητοστάκη στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας την δήλωση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνησή του σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Ακολούθως υπενθυμίζει πως «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο και το δικαίωμα τεκνοθεσίας, ένα χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2022, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι 'δεν είναι η κατάλληλη στιγμή'». Κλείνοντας δε, σημειώνει: «Περιμένουμε τώρα να δούμε, αν και πότε θα βρει η κυβέρνηση της ΝΔ 'την κατάλληλη στιγμή'. Και δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε καθημερινά, μαζί με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για να γίνει άμεσα πράξη αυτό το αναγκαίο και αυτονόητο βήμα».

Σημειώνεται ότι μιλώντας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg ανέφερε ότι «ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου θα συμβεί κάποια στιγμή και είναι μέρος της στρατηγικής μας», επισημαίνοντας πως η «ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».  Το μέσο σχολίασε πως, όπως και στην πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ελλάδα αναγνωρίζεται, επί του παρόντος, το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά όχι ο γάμος.