«Σήμερα είναι η πρώτη μου ομιλία από το βήμα της Βουλής», έτσι ξεκίνησε την ομιλία της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον δικό της πρωτότυπο τρόπο. Η κ. Κωνσταντοπούλου σε μια ομιλία κάλεσμα προς όλα τα κόμματα για όλα τα θέματα τόνισε πως «όλα λύνονται με αγάπη».

«Είμαι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην πρόεδρος της Βουλής και δικηγόρος», είπε κατά την έναρξη της τοποθέτησής της και συνέχισε κάνοντας μια αναδρομή στην πολιτική της πορεία και μια παρουσίαση γνωριμίας τού ποιοι απαρτίζουν το κόμμα της.

«Να αντιπαλέψω κάθε απόφαση που αδικεί»

«Μίλησα πριν από 8 χρόνια τον Αύγουστο το 2015 ως πρόεδρος της Βουλής. Κατέβηκα από το βήμα το 2015 με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα όνειρα όλων των ανθρώπωνΒρίσκομαι εδώ ως μοναδική γυναίκα πρόεδρος κόμματος. Βρίσκομαι εδώ να εκπροσωπήσω όλους, για να είμαι η ψυχή τους, ο λόγος τους και η παρέμβασή τους. Είμαι εδώ για να τους φέρω στο προσκήνιο τα προβλήματά τους, τις αγωνίες τους, τα αιτήματά τους. Για να αντιπαλέψω κάθε απόφαση που τους αδικεί».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως το κόμμα της αποτελεί μια μοναδική περίπτωση κινήματος που κατάφερε να μπει στη Βουλή χωρίς πετατημένη, χωρίς ίντριγκες και ιεραρχίες, μέσα από την κοινωνία, με ανθρώπους που διακρίθηκαν. Ένα κίνημα μέσα από την κοινωνία, που μπήκε στη Βουλή για να δώσει ζωή στη Βουλή, για να ακουστούν οι πολίτες μέσα στη Βουλή. Οι 8 βουλευτές θα συγκροτήσουν μια ΚΟ πρότυπο, με βουλευτές που αποτελούν την ελπίδα και το φως στο σημερινό Κοινοβούλιο. Η Π.Ε. είναι η μόνη που αποτελείται από ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών, 4 γυναίκες και 4 άνδρες. Η κ. Κωνσταντοπούλου με καυστικό ύφος σχολίασε πως «το δικαίωμα ενός αντιπροέδρου της Π.Ε. το στέρησε η κυβερνητική πλειοψηφία, αυτό δεν είναι πράξη ούτε συναίνεσης ούτε θεσμικής λειτουργίας και πρέπει να αναθεωρήσετε γιατί αυτή είναι η δημοκρατία».