Για την επόμενη ημέρα και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του κόμματος Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το ποιος μπορεί να «κρατήσει» το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου, ο κ. Βίτσας απάντησε πως «όλα τα λουλούδια πρέπει να ανθίζουν», προσθέτοντας πως έχει βαρύνουσα σημασία και η γνώμη του Αλέξη Τσίπρα αφού δηλωθούν οι υποψήφιοι.



«Την πρώτη φορά θα ψήφιζα Τσακαλώτο»

«Ο νέος αρχηγός θα πρέπει να είναι συλλογικός και συνθετικός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βίτσας. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν θα ψήφιζε τον κ. Τσακαλώτο, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «την πρώτη φορά θα τον ψήφιζα».



Για την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι ήταν «λογικό», σημειώνοντας πως «δεν είναι δίκαιο να φορτώνουμε στην Τσαπανίδου και το παραμικρό γραμμάριο της ήττας».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας, ο Δημήτρης Βίτσας υπογράμμισε πως ο ίδιος θα ήθελε να είναι ένα κόμμα «αντικειμενικά πολυτασικό», συμπληρώνοντας ότι υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αρκεί όπως είπε «να το θέλει και το ίδιο».



Τελείωσε η εποχή της κοινοβουλευτικής μου δραστηριότητας

Στη συνέχεια ο κ. Βίτσας ανακοίνωσε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για βουλευτής. «Δεν εκλέχτηκα βουλευτής. Τελείωσε η εποχή της κοινοβουλευτικής μου δραστηριότητας. Δεν πρόκειται να ξαναβάλω υποψηφιότητα. Είμαι 67 ετών τώρα, θα είμαι 70-71 τότε. Δεν θέλω να φτάσω να πηγαίνω με μπαστουνάκι στη Βουλή», επισήμανε ο ίδιος.

«Ο Τσίπρας εγγυάται την ενότητα του κόμματος»

Όσο για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, ο κ. Βίτσας είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί «γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι».

«Από κει και πέρα ο κ. Μητσοτάκης θα έχει ισχυρό αντίπαλο»,
πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι το κόμμα θα μείνει ενωμένο: «Δεν βλέπω κάτι που να μη μας κρατήσει ενωμένους και να μας πάει σε διάσπαση. Και ο Τσίπρας εγγυάται την ενότητα του κόμματος».