Συνεχίζεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, με τις ομιλίες υπουργών και βουλευτών, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τις παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών(ξεκινώντας από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τέλος τον Κυριάκο Μητσοτάκη) και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με ονομαστική ψηφοφορία.

Ανάμεσα στους υπουργούς που θα παρέμβουν σήμερα είναι οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας και Οικονομικών.

Τον λόγο πήρε ήδη ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν και στα ελληνοτουρκικά, «χαιρέτισε» τις καλές σχέσεις που έχουμε πλέον με την Τουρκία, ενώ έστειλε και το μήνυμά του για το κυπριακό, λέγοντας πως η χώρα μας δεν θα δεχτεί να υπάρξουν πράξεις που δεν θα είναι συμφωνημένες.

Το πολιτικό ενδιαφέρον σήμερα, τελευταία μέρα της τριήμερης συζήτησης, εστιάζεται στις δευτερολογίες τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και των πολιτικών αρχηγών της Αντιπολίτευσης αλλά και του νέου υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη που θα εξειδικεύσει τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την αυλαία αναμένεται να κλείσει ο πρωθυπουργός αργά το απόγευμα και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία είθισται να χαρακτηρίζεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.