Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο θα αρθούν οι περιορισμοί για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού.

Μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα βρίσκεται σε διαβούλευση για περίπου μία εβδομάδα και ο σχεδιασμός είναι να έχει ψηφιστεί πριν από τις θερινές διακοπές.

Η υπουργός επισήμανε ότι για να «περάσει» το συγκεκριμένο νομοσχέδιο απαιτείται να ψηφιστεί από 200 βουλευτές. Διευκρίνισε δε ότι δεν πρόκειται για μια νέα διαδικασία, αλλά για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και διατηρούν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η Νίκη Κεραμεως απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους βουλευτές προκειμένου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το ιστορική ευκαιρία και ευθύνη του κάθε βουλευτή για να σταλεί μήνυμα στον απανταχού ελληνισμό.

Πρόσθεσε ότι σε αυτό πλαίσιο η κυβέρνηση θα κάνει επαφές με όλα τα κόμματα.

Η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η επιτάχυνση του συστήματος προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και σε αυτό το πλαίσιο θα έχει αύριο νέα συνάντηση στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).