Είναι ίσως ο µακροβιότερος εκπρόσωπος Τύπου κόµµατος. Τον επέλεξε η Φώφη Γεννηµατά το 2015 και βγήκε µπροστά εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ σε µια δύσκολη, για τη χώρα, περίοδο.

Το ΠΑΣΟΚ µπορεί, λίγα χρόνια αργότερα, να µετονοµάστηκε σε Κίνηµα Αλλαγής, ο Παύλος Χρηστίδης όµως παρέµεινε στη θέση του εκπροσώπου Τύπου µέχρι το 2021, όταν και διεκδίκησε την ηγεσία του κόµµατος µετά και την απώλεια της Φώφης Γεννηµατά, ενώ στις τελευταίες εκλογές εξελέγη βουλευτής στον Νότιο Τοµέα.

«Όσα έζησα δίπλα στη Φώφη Γεννηµατά δεν περιγράφονται. Για πάνω από έξι χρόνια ταξιδέψαµε σε κάθε γωνιά της πατρίδας µας, περάσαµε χιλιάδες ώρες συζητήσεων, συσκέψεων και πολλών συναισθηµάτων. Θα µπορούσα να πω πολλά για τα µαθήµατα πολιτικής, αλλά θα ξεχωρίζω πάντα τον τρόπο µε τον οποίο χάριζε αγάπη, χαµόγελο, στήριξη. Η Φώφη ήταν σπάνιος άνθρωπος, γεµάτος ενσυναίσθηση και πραγµατικό ενδιαφέρον. Μας λείπει πολύ, ειδικά αυτές τις µέρες, που θα ήθελα να µοιραστώ τη χαρά µου µαζί της», λέει.

Η αμφισβήτηση και τα πισώπλατα «µαχαιρώµατα»

Μπήκε στον χώρο της πολιτικής πολύ µικρός. Η αµφισβήτηση και τα πισώπλατα «µαχαιρώµατα» ήταν αναπόφευκτα. Οµως ο Παύλος Χρηστίδης πάντα έβλεπε την αµφισβήτηση ως ευκαιρία να γίνει καλύτερος. «Στο τέλος της ηµέρας, πάντα θυµάσαι για ποιον λόγο ξεκίνησες να ασχολείσαι, να τρέχεις, να µιλάς µε κόσµο, να υπερασπίζεσαι αρχές και αξίες».

Τα καλοκαίρια στο Ναύπλιο

Γεννηµένος στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και µεγαλωµένος στο Αργος και το Ναύπλιο. «Τα καλοκαίρια στο Ναύπλιο ήταν και είναι µοναδικά, γεµάτα από φίλους που έρχονταν από άλλες πόλεις και βρίσκαµε κατευθείαν το µοτίβο µας. ∆ύο και τρία µπάνια την ηµέρα, πολύ ποδήλατο, παγωτά και µπάσκετ ή ποδόσφαιρο µέχρι αργά το βράδυ. Στην Πλατεία Συντάγµατος έχουµε καταστρέψει πολλά γεύµατα µε µπάλες που δεν έβρισκαν τον στόχο».

Η Νοµική Κοµοτηνής, το ΠΑΣΟΚ και ο Οικονοµόπουλος

Σπούδασε Νοµική στην Κοµοτηνή. Τα φοιτητικά του χρόνια είχαν πολύ ΠΑΣΟΚ και πολύ Νίκο Οικονοµόπουλο. «Η Κοµοτηνή είναι η καλύτερη φοιτητούπολη της χώρας. Απίστευτη κουλτούρα, άλλες γεύσεις και αρώµατα και κυρίως ένα µελίσσι από χιλιάδες φοιτητές, που βρισκόµασταν όλη µέρα γύρω από την πλατεία. Ακούγαµε Νίκο Οικονοµόπουλο στο “Ηχοδρόµιο”». Όπως µας λέει ο ίδιος, στα φοιτητικά του χρόνια έκανε φιλίες ζωής, αγάπησε την πόλη όπου σπούδασε και επιβεβαίωσε το ρητό που λέει πως «Στην Κοµοτηνή πας κλαίγοντας και φεύγεις κλαίγοντας περισσότερο».

Η γνωριμία µε τη σύζυγό του και οι δυο του κόρες

Η Νάντια, η σύζυγός του, είναι το στήριγµά του. Ο άνθρωπος που συµβουλεύεται πριν πάρει κάποια σηµαντική απόφαση. Στέκεται στο πλευρό του, ήρεµη και πάντα χαµογελαστή. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο υπέροχες κόρες. Γνωρίζονταν πολλά χρόνια, αλλά δεν είχαν ανταλλάξει σχεδόν ποτέ ούτε ένα «γεια». Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που τους ένωσε, το 2015. «Τα υπόλοιπα είναι µια υπέροχη ζωή, όχι εύκολη µε δύο παιδιά, αλλά γεµάτη προσπάθεια για το καλύτερο», µας εξηγεί µιλώντας για την οικογένειά του και περιγράφει πώς τα κατάφεραν να «επιβιώσουν» στην προεκλογική περίοδο. «Ηταν πολύ απαιτητικά για τη Νάντια. Ευτυχώς, όσα έκανε είχαν αποτέλεσµα».

Ο γάµος στο Ναύπλιο και τα ευτράπελα

Παντρεύτηκαν στο Ναύπλιο, µε λίγους καλεσµένους, εν µέσω κορονοϊού, και, όπως περιγράφει ο ίδιος, από την ηµέρα εκείνη δεν έλειπαν και τα ευτράπελα. «Την ηµέρα του γάµου αποφασίσαµε να πάµε µαζί µε τη Νάντια και φυσικά καθυστερήσαµε, όπως πάντα. ∆εν υπήρχε πουθενά στο Ναύπλιο parking και έβαλα το αυτοκίνητο έξω από ένα µαγαζί, λέγοντας στην ιδιοκτήτρια πως πάµε να παντρευτούµε και σε µισή ώρα γυρίζουµε. Οταν γυρίσαµε, το αυτοκίνητο δεν είχε πινακίδες και η κυρία µάς κατσάδιαζε. Αξέχαστο!».

Φανατικός Ολυµπιακός

Ο Παύλος Χρηστίδης είναι φανατικός Ολυµπιακός και χαλαρώνει βλέποντας την οµάδα του ή πηγαίνοντας βόλτα µε την οικογένειά του και τους φίλους του. Του αρέσει να περπατάει, να ζωγραφίζει, να διαβάζει ιστορικά βιβλία και να ταξιδεύει. Αυτό που του δίνει κίνητρο στη ζωή είναι να βλέπει τους αγαπηµένους του ανθρώπους ευτυχισµένους.

*Δημοσιεύτηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023