Γρήγορα πρέπει να τρέξουν τα πράγματα σχετικά με το ποιος θα αναλάβει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της Έφης Αχτσιόγλου. Γεγονός που, όπως λένε, πλέον γίνεται αντιληπτό στο κόμμα από «πάνω προς τα κάτω».

Αναφέρουν δε ότι όλα αυτή τη στιγμή έχουν πάρει έναν υπηρεσιακό χαρακτήρα, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό σύντομα πρέπει να λυθεί.

Επικοινωνία Αχτσιόγλου - Τσίπρα

Η Έφη Αχτσιόγλου, όπως αναφέρουν άνθρωποι από το στενό περιβάλλον της, επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε για την απόφασή της να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Εκτιμάται ότι ο πρώην πρόεδρος θα πράξει αυτό που πιστεύει και ότι καλώς κάνει και δεν συμμετέχει στις διαδικασίες εκλογής.

Περιοδείες και προβληματισμός για τη συμμετοχή

Για την Έφη Αχτσιόγλου, όπως λένε άνθρωποι από το περιβάλλον της, βασική προτεραιότητα είναι η συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. «Έλα να ψηφίσεις» πρέπει να είναι το σύνθημα, λένε άνθρωποι από τον περίγυρό της, σημειώνοντας ότι η πρώην υπουργός Εργασίας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Την επόμενη εβδομάδα, μάλιστα, πρόκειται να πραγματοποιήσει κάποιες περιοδείες εντός Αττικής. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα κάνει κάποιες περιοδείες εκτός Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ένας προβληματισμός σχετικά με τη συμμετοχή υπάρχει, αφού λόγω καλοκαιριού εκτιμάται ότι πολλοί μπορεί να απέχουν από τη διαδικασία.

Οι στόχοι

Επαγγελματισμό, τεχνοκρατία και σύγχρονο λόγο. Αυτά τα τρία πράγματα θέλει η Έφη Αχτσιόγλου για τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το περιβάλλον της.

Η πρώην υπουργός Εργασίας, σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον της, θεωρεί δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιστρέψει σε κυβερνητική τροχιά με τις κοινωνικές του αναφορές και τα διακυβεύματα, αγγίζοντας τον χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μέχρι το προοδευτικό κέντρο.