Ερώτηση σχετικά με την δημιουργία της έφιππης αστυνομίας δέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του στον ΣΚΑΙ. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δεν προσπάθησε να αποφύγει την απάντηση, αλλά μάλιστα αντιμετώπισε την ερώτηση με χιούμορ.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, είχε αναφέρει ότι η έφιππη αστυνομία θα δημιουργηθεί κάτι που διαψεύστηκε άμεσα από την κυβέρνηση, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός είχε απορρίψει το ενδεχόμενο.

 «Για την έφιππη αστυνομία, σκέφτηκα ότι ίσως θα πρέπει να ζητήσω καμήλες από τους φίλους μου στη Σαουδική Αραβία με τόση ζέστη που κάνει. Νομίζω ότι δεν τη χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Ήταν κάτι που υπήρχε στον προγραμματισμό του υπουργείου ως μια σκέψη, έκρινα ότι στην παρούσα συγκυρία δεν το χρειαζόμαστε», είπε για την έφιππη αστυνομία ο κ. Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ βάζοντας και αρκετή δόση χιούμορ στην αρχή της απάντησής του.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, σχολίασε «Έχω εμπιστοσύνη στους υπουργούς. Ο Νότης Μηταράκης έκανε εξαιρετική δουλειά στο υπουργείο Μετανάστευσης. Τα άλογα θα μείνουνε πάντως στους στάβλους για λίγο ακόμα. Αυτή είναι συζήτηση για να την κάνουμε τώρα το καλοκαίρι στην παραλία».