Στην εικόνα της Ελλάδας όσον αφορά το Μεταναστευτικό, που έχει αλλάξει σαφώς προς το καλύτερο σε σχέση με το 2019, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Καιρίδης, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον. Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα σχετικά με το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, οι όποιες ελπίδες για τυχόν επανεκκίνηση της συνεργασίας με την Τουρκία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Λιβύη.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου εξήγησε στην Ευρωπαία επίτροπο τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης στο μείζον ζήτημα του μεταναστατευτικού.

«Είχαμε μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με την Ευρωπαία επίτροπο», είπε ο κ. Καιρίδης αμέσως μετά τη συζήτηση που είχε με την κ. Γιόχανσον και πρόσθεσε: «Τη Δευτέρα θα είναι στην Αθήνα ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex και η υποδιευθύντρια της αρμόδιας επιτροπής στην DG Home και την Τετάρτη έχουμε τη συνάντηση στην Ισπανία. Είμαστε δηλαδή σε συνεχή διάλογο για ακόμη καλύτερη συνεργασία. Με την κυρία Γιόχανσον συζητήθηκαν πολλά και στο επίπεδο του Συμφώνου, και πώς θα προχωρήσουμε μπροστά, και τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα για να βοηθήσει, και στο επί- πεδο των χρηματοδοτήσεων, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βοηθήσει πολύ τη χώρα μας».