«Είμαι και παραμένω ΜέΡΑ25. Δεν έχω… αλλάξει κόμμα, και δεν προτίθεμαι». Αυτή την απάντηση δίνει η πρώην βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Μαρία Απατζίδη, θέλοντας να απαντήσει σε όσους την επικρίνουν επειδή θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αχαρνών με παράταξη που δημιούργησε πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

Στη συνέχεια προσθέτει πως «αυτές τις μέρες δέχομαι κριτική επειδή αποφάσισα να στηρίξω την αντιπολίτευση στο δήμο που μεγάλωσα και ζω, την αντιπολίτευση απέναντι στον σημερινό δήμαρχο και εκλεκτό του Μαξίμου και του συστήματος Μητσοτάκη. Πολύ αμφιβάλλω αν οι επικριτές μου, που κραδαίνουν το αριστερόμετρο, γνωρίζουν το Μενίδι όσο και όπως το γνωρίζω εγώ».

 «Θέλω όμως να επισημάνω κάτι: αυτό που θα ήθελαν οι επικριτές μου είναι να κάτσω σπίτι μου, με σταυρωμένα χέρια, ενώ τα προβλήματα στο δήμο μου είναι τεράστια. Αυτό θα το θεωρούσαν «σωστή πολιτική». Διότι κυριολεκτικά Ο,ΤΙ και να στήριζα στις δημοτικές στο Μενίδι, τα ίδια και χειρότερα θα μου έλεγαν. Φανταστείτε να… στήριζα την σημερινή δημοτική εξουσία, που την στηρίζει το Μαξίμου και η Νέα Δημοκρατία: αδιανόητο. Φανταστείτε να στήριζα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ: «ξεπουλήθηκε στους μνημονιακούς». Φανταστείτε σε παράταξη του ΚΚΕ: «την έκανε τη μεταγραφούλα της». Ή οπουδήποτε αλλού. Μόνο αν φτιάχναμε δημοτική παράταξη ΜέΡΑ25 στο Μενίδι θα ήταν όλοι οι… εκτός Αχαρνών ευχαριστημένοι, κάτι το πρακτικά δύσκολο», συμπληρώνει η κυρία Απατζίδη.

 «Να μου επιτρέψετε να γνωρίζω κάπως καλύτερα το πώς μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο Δήμο μου, στο Μενίδι, και θα πρότεινα να αφήσετε το αριστερό μετρό της ανθρωποφαγίας. Το τι σημαίνει αριστερή πολιτική, πολιτική για τους πολλούς, φαίνεται στην πράξη και στα αποτελέσματα, όχι στα social media», καταλήγει η πρώην βουλευτής του ΜέΡΑ 25.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετά σχόλια προκάλεσε στα social media η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της πρώην βουλευτή του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, Μαρία Απατζίδη, με τον συνδυασμό του πρώην υποψηφίου βουλευτή του Κυριάκου Βελόπουλου, Χρήστου Ηλιάδη, που «κατεβαίνει» για δήμαρχος Αχαρνών.