Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας, σήκωσε το γάντι και απάντησε στην κριτική που του άσκησε ο Νίκος Μπίστης.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος, μεταξύ άλλων, είπε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος: «Θέλω να ζητήσω από τον Στέφανο να το ξανασκεφτεί (σ.σ. την υποψηφιότητά του). Όχι γιατί δεν μπορεί, ούτε γιατί πρέπει να υποχωρήσει στις αθλιότητες που γέμισαν ήδη το διαδίκτυο. Αλλά γιατί ήρθε ο καιρός η γενιά μας να κάνει λίγο πίσω».

«Ο Νίκος Μπίστης έχει παράδοση στην πολιτική της ήττας. Δεν δέχομαι από κανένα άνθρωπο της ήττας τέτοιες αντιλήψεις», απάντησε χαρακτηριστικά στο MEGA ο κ. Τζουμάκας. Για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες με φόντο την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Τζουμάκας είπε πως «έως ένα βαθμό έχουν ιστορία πολιτικού συνδικαλισμού, διεκδικήσεων. Είναι άλλη άποψη. Πρώτα η πολιτική. Εκφράζουν πολιτικές, αλλά όχι πολιτική».

«Προτεραιότητα η πολιτική»

Για το τι ήταν αυτό που τον έκανε να θέσει υποψηφιότητα, ο κ. Τζουμάκας είπε: «Βλέποντας τις εξελίξεις και έχοντας κάποιες σταθερές απόψεις για τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είπα ότι χρειάζεται μία πολιτική υποψηφιότητα, να ξαναγυρίσουμε στην πολιτική. Προτεραιότητα αποτελεί η πολιτική και ύστερα η οικονομία. Είναι σημαντικό να γυρίσει η κοινωνία στην πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι θα πρέπει να έχει σχέση με την ελληνική κοινωνία με απαραίτητο στοιχείο την αξιοπιστία».

Επίσης, τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής και «κάρφωσε» τους συνυποψηφίους του ότι «έδωσαν τα πάντα υπέρ της απλής αναλογικής και υπέρ της πολιτικής ήττας».