«Το υπουργείο έδρασε εγκαίρως δαπανώντας χρήματα για τον καθαρισμό των δασών», δήλωσε  στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Όπως σημείωσε, ίσως είναι η πρώτη χρονιά εδώ και δεκαετίες που το ένταλμα διανομής των περίπου 25 εκατομμυρίων για δήμους και συνδέσμους υπεγράφη τέλος Μαρτίου, το οποίο σημαίνει εντός του Απριλίου όλοι οι δήμοι και όλοι οι σύνδεσμοι είχαν στη διάθεσή τους το χρηματικό αυτό ποσό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Σταυριανουδάκη

Για τον καθαρισμό

Μ. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ: Το υπουργείο ίσως είναι η πρώτη χρονιά εδώ και δεκαετίες που εγκαίρως, δηλαδή το ένταλμα διανομής των περίπου 25 εκατομμυρίων για δήμους και συνδέσμου υπεγράφη τέλος Μαρτίου, το οποίο σημαίνει εντός του Απριλίου όλοι οι δήμοι και όλοι οι σύνδεσμοι είχαν στη διάθεσή τους το χρηματικό αυτό ποσό. Σίγουρα αυτά τα 25 εκατομμύρια δεν είναι για να πάμε να καθαρίσουμε όλα τα δάση και γενικότερα όλο τον ορεινό όγκο, είναι για τους περιαστικούς χώρους που η πολιτική προστασία είτε του δήμου είτε της Περιφέρειας είτε η κεντρική πολιτική προστασία κρίνει ότι είναι αναγκαίο. Το λέω αυτό γιατί φέτος στοχευμένα περίπου 7 εκατομμύρια δόθηκαν με πρόταση της πολιτικής προστασίας σε ευπαθείς περιοχές και σε χώρους ιδιαίτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος ούτως ώστε να μην έχουμε προβλήματα κατά την τουριστική περίοδο. Άρα μέσα στον Απρίλιο όλοι οι δήμοι είχαν στη διάθεσή τους το ποσό αυτό.

Ερωτηθείς αν έχουν ελέγξει ποιοι από τους δήμους αξιοποίησαν τα χρήματα στον συγκεκριμένο σκοπό...

Μ. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ: Με επιστολή που τους έστειλα αρχές Ιουνίου καλούνταν μέχρι τέλος Ιουνίου υποχρεωτικά στην αποκεντρωμένη που τους ελέγχει είτε απευθείας στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να καταθέσουν αναλυτική κατάσταση πού χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα λεφτά.