Σταθερά στην Αριστερά θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας κάθετα αντίθετος για ενδεχόμενη μεταστροφή του κόμματος σε άλλη ευρωομάδα, υπογράμμισε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη το στέλεχος του κόμματος και πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης,

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι μεταλλάξεις δεν έχουν καλό αποτέλεσμα».

Ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα απόσυρσης του Αλέξη Τσίπρα», όπως αυτό έγινε αντιληπτό και κατά την τοποθέτηση του ίδιου του κ. Τσίπρα που έκανε λόγο για παραμερισμό του ίδιου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με το χρονοδιάγραμμα του συνεδρίου και αν πιστεύει ότι είναι εγγυημένη η ενότητα του κόμματος μέχρι το Σεπτέμβριο: Είναι εγγυημένη και μετά το συνέδριο δηλαδή όποτε και αν γίνει το συνέδριο. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα αλλά είναι πολύ σωστό ότι γίνεται με γρήγορους ρυθμούς αυτή η διαδικασία διότι και εκ  της θέσεώς μας ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι απολύτως πρωτεύον το να αποκατασταθεί πλήρως το ηγετικό σχήμα στο κόμμα και να προχωρήσουμε σε συνέδριο κλπ ταυτόχρονα με παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνίας και με παρεμβάσεις μέσα στη Βουλή για τα πολιτικά θέματα που ανακύπτουν.

Ερωτηθείς αν έχει τεθεί υπέρ της υποψηφιότητας της κας Αχτσιόγλου: Δεν θα ήθελα πέραν της ομιλίας μου στο αρμόδιο όργανο και στο σωστό χρόνο που έγινε για αυτό το ζήτημα να μιλάω προεκλογικά. Μιλάμε για κομματική ηγεσία με τρόπο που θα είναι ανοιχτός στηνκοινωνία, με κάλπες που θα μπούνε ξανά όπως για τον Α. Τσίπρα που ελπίζω να προσελκυστεί πολύς κόσμος και να ενθαρρυνθεί και η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και συλλογικά αλλά και προσωπικά να βάλει τη σφραγίδα της σε μια ανάκαμψη, σε μια επανεκκίνηση.

Ερωτηθείς τι εικόνα θα δώσει το ενδεχόμενο να προσέλθουν λιγότεροι από 170 χιλιάδες στην επικείμενη ψηφοφορία: Ελπίζω και εργαζόμαστε έτσι ώστε να υπάρχει διευρυμένο ενδιαφέρον αλλά και μια διευρυμένη ευθύνη. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ένα κλίμα ευρύτερης ευθύνης για την πορεία της αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας. Αν αποκατασταθεί μια αξιοπιστία που έχει βληθεί για το χώρο μας και θεραπευτεί σε ένα βαθμό και υπάρχουν προσδοκίες από τη νέα ηγεσία νομίζω ότι πολλές χιλιάδες κόσμος θα έρθει να ψηφίσει και αυτό θα είναι σημαντικό.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση υποψήφιου ότι οι φωτιές βάζουν τις πυρκαγιές για να βάλουν τις ανεμογεννήτριες: Ο καθένας κρίνεται είτε είναι υποψήφιος για πρόεδρος είτε δεν είναι. Δεν έχω κάτι να πω για αυτό, άστοχες δηλώσεις γίνονται τη λαμβάνουμε σαν τέτοια και κρίνεται και αυτός που τη λεει και τα τεκμήρια που φέρνει επ’ αυτού.

Ερωτηθείς αν είναι πρωθύστερο να εκλεγεί πρόεδρος χωρίς να έχει συμφωνήσει που θέλετε συλλογικά να πάει το κόμμα: Εγώ είμαι αντίθετος με αυτό γιατί έγινε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πριν 13 μήνες και όλα τα ντοκουμέντα και τα προγραμματικά και οι πολιτικές αποφάσεις δίνουν ένα πλαίσιο με το οποίο μπορεί να πορεύεται άνετα το κόμμα μας αναστοχαζόμενο και πηγαίνοντας σε ένα τακτικό συνέδριο για τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο. Αλίμονο αν περιμέναμε να υπάρξουν νέες αποφάσεις, ενδεχομένως κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να είναι ρηξικέλευθες δηλαδή να μεταλλαχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι τέτοιο και ύστερα να υπάρξει επιλογή της ηγεσίας διότι ξέρετε και οι ομοφωνίες πολλές φορές που κρύβουν σημαντικές διαφωνίες δεν προλειαίνουν το έδαφος για να υπάρξει ύστερα μια ηγεσία που να εναρμονίζεται με αυτές τις αποφάσεις. Άρα το θεωρώ μια συζήτηση η οποία δεν έχει βάση σε σχέση με την ανάγκη που έχει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να επανακάμψει στην επαφή με την κοινωνία.

Εγώ το ΣΥΡΙΖΑ τον θέλω σταθερά στην Αριστερά ως αφετηρία και ως έδαφος για την απεύθυνση σε όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα στον προοδευτικό κόσμο στην Κεντροαριστερά, στο κέντρα κλπ. Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε καλλιέργεια της εντύπωσης πως η ιδεολογική και η αξιακή μετακίνηση ή και η αναφορά σε άλλη ευρωομάδα πχ στην Ευρώπη, είναι το φάρμακο και για μια εκλογική επιτυχία για τις ευρωεκλογές ή οτιδήποτε άλλο. Οι μεταλλάξεις ποτέ δεν βοήθησαν.

Ερωτηθείς αν έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές: Φαίνεται πως όχι, έχουν γίνει κάποια βήματα που θα ολοκληρωθούν την άλλη εβδομάδα. Καλό θα ήταν οι αποφάσεις να είχαν ληφθεί πριν από τις εκλογές και να είχαν ωριμάσει και σαν προετοιμασία γιατί και λόγω της καλοκαιρινής κατάστασης που υπάρχει και λόγω της κόπωσης από τις βουλευτικές εκλογές θα είναι δύσκολο και στον κόσμο να έχει ένα ενδιαφέρον ιδιαίτερο για νέες πολύ κακές υποψηφιότητες που μπορεί να υπάρχουν με αυτή την έννοια είμαι προβληματισμένος.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είχε την υποχρέωση ο κ. Τσίπρας να είναι παρών και να συντονίζει τις προσπάθειες για την επόμενη μέρα: Είναι παρών με τον τρόπο που αυτός επιλέγει στα τεκταινόμενα. Τα παρακολουθεί προφανώς εκ του σύνεγγυς και ενδεχομένως να μιλάει με τους αρμόδιους αυτή τη στιγμή στο κόμμα.

ΔΗΜ: Άρα δεν επιβεβαιώνεται μια εικόνα απόσυρσης

Όχι, ο ίδιος ήταν πάρα πολύ σαφής και έτσι το λάβαμε κιόλας. Αν είδατε δεν χρησιμοποίησε καν τη λέξη παραίτηση είπε παραμερίζω και έβαλε κάποιες κατευθύνσεις.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα να κάνουν πίσω ιστορικά στελέχη του κόμματος: Δεν συναινώ σε αυτή την άποψη διότι με ένα τρόπο εντελώς ομαλό αυτό είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια και αφορά πολλά κορυφαία στελέχη. Τον Παπαδημούλη, τον Δρίτσα, τον Βίτσα, τον Μπαλάφα, εμένα δηλαδή που δεν είμαστε στα όργανα πια οικειοθελώς και έχουν περάσει στην πρώτη γραμμή εδώ και καιρό τα στελέχη της γενιάς του Αλέξη όπως θα έπρεπε να έχει γίνει ακόμα πιο τολμηρά. Λέω δεν συναινώ με την έννοια ότι είχε αναπτυχθεί μια φιλολογία περί βαριδιών που δεν αφήνανε τον ηγέτη να εκφραστεί και να πάρει τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται ή που δεν αφήνανε τις δομές του κόμματος να ανοίξουν κλπ. Δεν συμφωνώ ότι υπήρξε οποιαδήποτε τέτοια κατεύθυνση ή ανορθογραφία, υπήρξαν προβλήματα πολιτικής, προβλήματα σύμφυτα με το ότι η Αριστερά σε όλη την Ευρώπη περνάει μια κρίση.