Η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», με τον Νικήτα Κορωνάκη και τη Στέλλα Στυλιανού για την προσπάθεια του υπουργείου να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά στις σχολικές μονάδες, σημειώνοντας πως στόχος είναι να αυξηθούν οι προσλήψεις μόνιμων καθηγητών.

Η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι μέχρι και σήμερα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι πολυδιασπασμένοι, καθώς οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί υπάγονται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ οι δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ενιαία πολιτική για την προσχολική εκπαίδευση», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου, το Υπουργείο Παιδείας τριπλασιάζει τις θέσεις του προγράμματος που αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της μητέρας στην αγορά εργασίας, αλλά και την ένταξη του παιδιού σε ένα οργανωμένο περιβάλλον.


«Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς»

Η Δόμνα Μιχαηλήδου ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας εργάζεται πυρετωδώς ώστε να πετύχει την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στις σχολικές μονάδες.

Ακόμη, ανέφερε πως φέτος, με το πρώτο χτύπημα του σχολικού κουδουνιού, οι μαθητές θα έχουν στα χέρια τους τα σχολικά βιβλία, καθώς ήδη έχουν παραδοθεί από τα τέλη Ιουνίου τα βιβλία στα δημοτικά σχολεία, από τις αρχές Ιουλίου στα λύκεια και αυτή την περίοδο δρομολογείται η παράδοση των βιβλίων στα γυμνάσια.

«Χρειάζεται να δούμε τώρα με την αξιολόγηση να ολοκληρωθούν κάποια στάδια, ώστε στην αρχή του χρόνου στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας να ξεκινήσουμε με όλους τους καθηγητές μας. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να δούμε τις θέσεις, ποιοι θα συνταξιοδοτηθούν λίγο νωρίτερα, να δούμε τα κενά και να στείλουμε αναπληρωτές. Δέσμευσή μας είναι να γίνονται όσο λιγότεροι οι αναπληρωτές και τα σχολεία μας να έχουν μόνιμους καθηγητές», επισήμανε.

Ακόμη, υπογράμμισε πως το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης εξετάζουν το ενδεχόμενο να βοηθήσουν τα νοικοκυριά σχετικά με το κόστος των σχολικών ειδών.


Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις των Πανελληνίων

Όσον αφορά στις βάσεις των Πανελλήνιων Εξετάσεων, οι οποίες ανακοινώνονται σήμερα, η Δόμνα Μιχαηλίδου συνεχάρη τους μαθητές για τη μεγάλη τους προσπάθεια και τόνισε πως το σχολείο δεν είναι μόνο οι Πανελλήνιες, αλλά μια διαδικασία στην οποία τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται.

«Το πανεπιστήμιο είναι οι σπουδές, αλλά είναι και οι παρέες, είναι οι νέοι φίλοι απ’ όλη την Ελλάδα, είναι τα ταξίδια στους τόπους των φίλων μας, είναι το διάβασμα, οι γνώσεις, είναι τα πάντα γύρω από αυτό. Εύχομαι να το χαρούν και να το γευτούν», είπε η υφυπουργός Παιδείας στους μελλοντικούς φοιτητές.