Έστω και αργά και με τους ρυθμούς της θερινής ραστώνης να αντιστέκονται, προκαλώντας παράπονα και αναταράξεις, στο ΠΑΣΟΚ πάτησαν το γκάζι για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στον δήμο της Αθήνας. Η υποψηφιότητα του τομεάρχη ενέργειας του κόμματος και καθηγητή του ΕΜΠ, έχει κλειδώσει για τα καλά και τώρα όλες οι δυνάμεις πέφτουν προκειμένου να πλαισιωθεί με τα κατάλληλα πρόσωπα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη ελπίζουν να αντλήσουν στελέχη από τον συνδυασμό του Παύλου Γερουλάνου στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, για να στηρίξουν τον νέο υποψήφιο του κόμματος στην πρωτεύουσα, ενώ προσεγγίζουν γνωστά πρόσωπα από τον χώρο των γραμμάτων και του πολιτισμού για να υποστηρίξουν δημόσια το εγχείρημα του.

Με δεδομένο ότι οι καθυστερήσεις τόσο από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ αλλά και από την συνολική διαχείριση της Χαριλάου Τρικούπη έχουν αφήσει μεγάλα κενά καθώς περιφέρειες όπως αυτή της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, του Ιονίου και της Θράκης παραμένουν χωρίς υποψήφιο με χρίσμα, με συνέπεια να ξεσπάσουν εντάσεις στο εσωτερικό, η υποψηφιότητα της Αθήνας, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί, ώστε να κλείνουν σιγά-σιγά τα μέτωπα.

Η υποψηφιότητα Δούκα που αποτελεί προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον προσέγγισε και τον αξιοποίησε στο κόμμα προωθώντας τον παράλληλα αρκετά, αποτελεί μεγάλο στοίχημα. Το ΠΑΣΟΚ καλείται με τον υποψήφιο του να καταγράψει υψηλά ποσοστά, με τον πήχη που είχε βάλει ο Παύλος Γερουλάνος να μοιάζει αρκετά υψηλός ενώ παράλληλα θα κοντραριστεί πέρα από τον συνδυασμό Μπακογιάννη και με αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα σκληρό μπράντεφερ για την ηγεμονία στην κεντροαριστερά.

Τα σχέδια όσων προωθούσαν την αναζήτησή από κοινού υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, κατέρρευσαν καθώς στην Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλουν ούτε να ακούν για κοινά μέτωπα, ωστόσο το ποια πλευρά είχε δίκιο θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Στα θετικά το γεγονός ότι ο Χάρης Δούκας μετρά μόνο συμπάθειες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ανοιχτά μέτωπα με άλλα στελέχη ενώ παράλληλα έχει ένα ισχυρό βιογραφικό που δεν καθιστά την υποψηφιότητα του σε στενά πλαίσια κομματική.

Θα περάσει στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη; Αν δεν περάσει θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ; Κοντή γιορτή για τις κάλπες, ο Οκτώβριος δεν είναι μακριά. Τουλάχιστον βρέθηκε υποψήφιος νωρίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ακόμα συσκέπτονται…