Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε την περασμένη Παρασκευή, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ). Σύμφωνα με όσα αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛΛΟΚ, “η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και εστίασε στην ανάγκη δημιουργίας μίας ομάδας εργασίας του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των εργασιακών διακρίσεων και ανισοτήτων που βιώνουν οι ασθενείς με καρκίνο και ιδιαίτερα οι αυτοαπασχολούμενοι.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη θέσπισης κινήτρων και δημιουργίας διαρκών μηχανισμών για την υποστήριξη της επανένταξης των ογκολογικών ασθενών στην εργασία και το κοινωνικό σύνολο”. Μέσα από τη συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, συνεχίζει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η ΕΛΛΟΚ στοχεύει να αναδείξει τα κενά και τα σημεία όπου χρειάζεται να γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις, τόσο σε επίπεδο εργατικής νομοθεσίας, όσο και σε επίπεδο κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο, αλλά και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων που προκύπτουν λόγω του κοινωνικού στίγματος του καρκίνου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιώργος Καπετανάκης, πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ, η Παρασκευή Μιχαλοπούλου, αντιπρόεδρος της ΕΛΛΟΚ, η Μαρούσα Πρωτοπαπαδάκη, νομική σύμβουλος της ΕΛΛΟΚ, η Πίστη Κρυσταλλίδου, γραμματέας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού της Ν.Δ. και πρόεδρος του Win Cancer, και ο Βασίλης Παπαχρήστος, αναπληρωτής Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Ν.Δ.