Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι το αµέσως επόµενο εκλογικό project που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας οι επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος μέσα από την κεντρική κομματική δομή της Πειραιώς και υπό την καθοδήγηση του Μαξίμου. Η μεγάλη επιτυχία και το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών έχουν ανεβάσει «ψηλά τον πήχη» και για τις κάλπες του Οκτωβρίου και, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει άλλη μία «γαλάζια» κυριαρχία ανά την Ελλάδα.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουν αποφασίσει και έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν στήριξη είτε σε νυν «γαλάζιους» δημάρχους που κρίνονται επιτυχημένοι είτε σε πρόσωπα εγνωσμένης αξίας και κύρους, που εκτιμάται ότι μπορούν να κερδίσουν και δήμους που δεν βρίσκονται υπό «γαλάζιο» έλεγχο. Τη στήριξή της στις υποψηφιότητες των νυν δημάρχων Κώστα Μπακογιάννη, Κωνσταντίνου Ζέρβα και Γιάννη Μώραλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά αντίστοιχα ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, γεγονός που εντάσσει και τους τρεις μεγάλους δήμους υπό τη «γαλάζια ομπρέλα» και επομένως εξασφαλίζει τη νίκη της επόμενης ημέρας.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά», ήταν η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Δεδομένη ήταν η στήριξη της Ν.Δ. στο πρόσωπο του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος χαρακτηρίζεται ο «κυρίαρχος» του παιχνιδιού στην πρωτεύουσα, ενώ το «γαλάζιο» χρίσμα για τον Γιάννη Μώραλη και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα τελικά δόθηκε, όπως συζητιόταν εδώ και καιρό. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης, για τη στήριξη του συνδυασμού του, «Πειραιάς νικητής», από τn Ν.Δ. Με δήλωσή του ανέφερε: «Η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει στον Δήμο Πειραιά τον ανεξάρτητο συνδυασμό μας, “Πειραιάς Νικητής”, προφανώς με γεμίζει με ικανοποίηση. Η δουλειά μας και το έργο μας αυτά τα εννέα χρόνια, αλλά και η θετική πορεία της πόλης του Πειραιά αναγνωρίστηκαν και οδήγησαν τον μεγαλύτερο κομματικό σχηματισμό της χώρας να μας δώσει τη στήριξή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο και τιμητικό για εμένα και τους συνεργάτες μου. Είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον “Πειραιά Νικητή”, ο οποίος ιδρύθηκε το 2014 και κέρδισε δύο αλλεπάλληλες εκλογές, το 2014 και το 2019, να έχει πλέον τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Συνεχίζουμε δυναμικά, με το ίδιο πάθος, με όραμα και σχέδιο για έναν καλύτερο Πειραιά σε όλα τα επίπεδα».

Οσο για τον Κ. Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη, η στήριξη της Ν.Δ., αν και ήταν αναμενόμενη εδώ και πολύ καιρό, όπως ήταν φυσικό σκόρπισε χαμόγελα και ικανοποίηση στο στρατόπεδο του συνδυασμού του δημάρχου. Εξάλλου, ο κ. Ζέρβας διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ