H υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την Ένταξη και τα Ασυνόδευτα Ανήλικα, Σοφία Βούλτεψη, είχε συνάντηση με τον 18χρονο πλέον, Αμάρ Αμπού Ασάφ, που έφυγε από την Συρία εξαιτίας του πολέμου και κατόρθωσε να αποφοιτήσει από την γ' λυκείου, πετυχαίνοντας να λάβει τετραετή υποτροφία για να συνεχίσει τη φοίτησή του με αντικείμενο τις θεατρικές σπουδές και τις πολιτικές επιστήμες.

«Μέσα σε τρία χρόνια, όχι μόνο κατάφερε να διαβάζει και να γράφει πολύ καλά τα ελληνικά, αλλά και να μελετήσει την ελληνική Ιστορία, την Φιλοσοφία και τον Ελληνικό Πολιτισμό», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Επιπλέον, ο Αμάρ παρακολούθησε το διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας για εφήβους Co-OPERATive και πρωταγωνίστησε στο έργο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Go to come back» και σε σειρά παραγωγής του Amazon Prime. «Παιδί του πολέμου, στα χρόνια που βρέθηκε κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες της οργάνωσης 'Ευρωπαϊκή Έκφραση', ο Αμάρ είχε την ευκαιρία να αναπτύξει όλες του τις δεξιότητες, και με αλληλεγγύη, αφοσίωση και ενσυναίσθηση να σταθεί στο πλευρό των συνομηλίκων του» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. «Κάθε άλλο παρά τυχαία άλλωστε, αγαπημένη του ενασχόληση είναι η μελέτη της Ιστορίας του Θεάτρου και έργων Ελλήνων ποιητών».

Στη συνάντηση με την Σοφία Βούλτεψη, ο Αμάρ Αμπού Ασάφ συνοδευόταν από την υπεύθυνη της οργάνωσης Κατερίνα Ανδρωνά και τον εκπαιδευτικό του Κοσμά Δρακάτο, ενώ παρών από την πλευρά του υπουργείου ήταν και ο γενικός γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Ηρακλής Μοσκώφ.

«Λαμπρό παράδειγμα ενσωμάτωσης, επικοινωνιακός και αισιόδοξος, ο Αμάρ εξέφρασε την επιθυμία να ανταποδώσει στη χώρα μας όσα του πρόσφερε, και με συγκινητικό αυθορμητισμό δήλωσε έτοιμος να τεθεί στην υπηρεσία της Ελλάδας που έγινε η δεύτερη πατρίδα του» καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.