Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε ο Γιάννης Μυλόπουλος, καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής και πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τη δήλωση αυτή ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ως επικεφαλής ψηφοδελτίου για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με τίτλο: ''Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας''».

Επισημαίνει, δε, ότι ο τίτλος του ψηφοδελτίου υποδηλώνει «το τέλος της εποχής που η διοίκηση της Περιφέρειας ήταν απλός θεατής της φτωχοποίησης των πολιτών, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών και της κατάρρευσης των δημόσιων δομών».

«Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σημαίνει για εμάς το τέλος της εποχής που η διοίκηση ήταν χειροκροτητής των ολέθριων για την ανάπτυξη, την κοινωνία και το περιβάλλον πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα και στην περιφέρειά μας. Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σημαίνει για εμάς μια νέα εποχή, στην οποία η Περιφέρεια θα αναλάβει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο για την ουσιαστική αποκέντρωση των δράσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Πράσινη Μετάβαση και την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης. Μια νέα εποχή για μια ισόρροπη Οικονομική, Κοινωνική και Περιβαλλοντική Ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία», προσθέτει.

Δηλώνει, άλλωστε, ότι απευθύνεται σε όλες και όλους τους προοδευτικούς πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλες και όλους που δυσφορούν κάτω από τις συντηρητικές, τις οπισθοδρομικές, τις κερδοσκοπικές, τις αντιπεριβαλλοντικές και τις αντικοινωνικές πολιτικές επιλογές που, όπως υπογραμμίζει, σαρώνουν τη χώρα.

Σημειώνεται ότι υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στις εκλογές του Οκτωβρίου είναι ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, τη στήριξη στο πρόσωπο του οποίου ανακοίνωσε στα μέσα Ιουλίου η Νέα Δημοκρατία.

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ανακοινώσει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Χρήστος Παπαστεργίου. Στη σχετική δήλωσή του ανέφερε ότι «η νέα περίοδος 2024-2029 πλησιάζει», τονίζοντας ότι «η Κεντρική Μακεδονία μόνο με πράξεις αλλάζει» και απευθύνοντας κάλεσμα για ανατροπή του κατεστημένου. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με απόφαση της επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε τη στήριξή του στον κ. Παπαστεργίου.

Τους πρώτους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην Κεντρική Μακεδονία ανακοίνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, ενώ υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι και ο Φίλιππος Γκανούλης από την παράταξη «Οικολογία - Πράσινη Λύση», όπως ανέφερε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός της ημέρας.

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια έχει γνωστοποιήσει επίσης ο επιχειρηματίας Βασίλης Ρόκος.

*Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ