Πέντε νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την ψήφο των Αθηναίων στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η δημοτική παράταξη «Αθήνα Ψηλά» με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη. Ανάμεσα στα ονόματα είναι και αυτό της δικηγόρου Εβίτας Βαρελά, η οποία έκανε λόγο για μια τιμητική πρόσκληση που της έγινε από τον νυν δήμαρχο.

«Πρωταρχικό μου μέλημα αποτελούσε και αποτελεί η καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην πολύπαθη περιοχή του κέντρου, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματά του από πρώτο χέρι. Θέλω να πολεμήσω για μια Αθήνα ασφαλή, όμορφη και λειτουργική! Η πολυαγαπημένη μας Αθήνα ως πρωτεύουσα όλων των Ελλήνων αξίζει να είναι Μητρόπολη όλου του κόσμου», σημειώνει στη δήλωσή της. Υποψήφια θα είναι ακόμη η Βανέσα Αρχοντίδου, ορειβάτισσα και ιδρύτρια του οργανισμού «A Woman can be», πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα και με αυτή την ιδιότητα, τον Ιανουάριο του 2022, ολοκλήρωσε με επιτυχία στην Ανταρκτική την αποστολή The Antarctica Expedition με στόχο την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή.

Με τον Κώστα Μπακογιάννη κατεβαίνουν, επίσης, ο επιχειρηματίας Λαέρτης Γρηγοριάδης, η Σοφία Μουργελά, γιατρός και διευθύντρια στη Νευροχειρουργική Κλινική του ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας», καθώς και ο Δημήτρης Τσακούμης, ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας.