Τα χρίσματα στους μεγάλους δήμους και τις Περιφέρειες βλέπει ως αντίδοτο το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην δημιουργηθούν συγχύσεις περί κοινών μετώπων με τον ΣΥΡΙΖΑ και να καταγραφεί καθαρά η διαφορά δυναμικής μεταξύ των δύο κομμάτων στην αυτοδιοίκηση. Παρά το γεγονός όμως ότι πρόκειται για προνομιακό πεδίο για τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και ενώ στις περισσότερες περιφέρειες έδωσε χρίσματα έστω και με μεγάλες καθυστερήσεις και δυσκολίες, στους δήμους αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα.

Στο μεγάλο λιμάνι χωρίς δεύτερη σκέψη στην Χαριλάου Τρικούπη, στήριξαν τον Γιάννη Μώραλη. Στη Θεσσαλονίκη όμως υπάρχει αδιέξοδο καθώς δεν επιθυμούν να πάρουν θέση μεταξύ των δύο «πράσινων» υποψήφιων και έτσι δεν έχει δοθεί χρίσμα ούτε στον στενό συνομιλητή στο παρελθόν του Βαγγέλη Βενιζέλου, Στέλιο Αγγελόυδη, ούτε στον Σπύρο Πέγκα. Αντίστοιχα στην Πάτρα με την μεγάλη παπανδρεϊκή παράδοση επίσης δεν έχει βρεθεί το πρόσωπο που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, καθώς αποφεύγουν να δώσουν το χρίσμα στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βασίλη Αϊβαλιώτη που κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που έλαβε από νωρίς.

Ο μόνος έτσι καθαρά «πράσινος» υποψήφιος είναι ο Χάρης Δούκας που θα δώσει την μεγάλη μάχη στην πρωτεύουσα. Μετά τις υπογραφές στήριξης στην υποψηφιότητα του που έδωσαν καθαρά το μήνυμα ότι απευθύνεται στην δεξαμενή του κέντρου και της κεντροαριστεράς, με αυτές των πρώην δημάρχων Καμίνη και Μπουτάρη να ξεχωρίζουν αλλά και αυτή της Σώτης Τριαντάφυλλου να συζητιέται πολύ, ήρθε η ανακοίνωση των πρώτων 50 υποψηφιοτήτων του συνδυασμού του.

Σε αυτές πέρα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, καταγράφεται η υποψηφιότητα του πρώην Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Νίκου Χρυσόγελου και αυτή της Προέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Δέσποινας Λημνιωτάκη.

Με ακριβώς αυτή την συνταγή κεντροαριστεράς, οικολόγων και φιλελεύθερων σε μια παράταξη είχαν κινηθεί στο παρελθόν Καμίνης και Μπουτάρης έχοντας θετικά αποτελέσματα, η προοπτική της νίκης είναι μακρινή με τα σημερινά δεδομένα για τον Χάρη Δούκα μένει ωστόσο να φανεί αν αυτή η συνταγή του φέρει μια αξιόλογη «πτήση» στον ζόρικο για το ΠΑΣΟΚ, δήμο της Αθήνας.