Η επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, στην Κύπρο έχει κάνει έξω φρενών το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Και όπως συνηθίζεται στη γειτονική χώρα, δόθηκε εντολή στα τουρκικά ΜΜΕ να επιτεθούν στον φιλέλληνα γερουσιαστή, βάζοντας στο στόχαστρο την αρμενικής καταγωγής σύζυγό του, Ναντίν Αρσαλιάν.

Η εφημερίδα «Μιλιέτ», όργανο του «σουλτάνου», ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό της με ένα λιβελογράφημα κατά του γερουσιαστή, χαρακτηρίζοντάς τον «εχθρό της Τουρκίας» και πως βρίσκεται πίσω από το ναυάγιο των F-35. Αφήνει, δε, να εννοηθεί ότι σημαντική επίδραση ασκεί η σύζυγός του στις αποφάσεις που λαμβάνει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η 54χρονη Ναντίν γίνεται στόχος της τουρκικής προπαγάνδας. Στα τέλη Ιουνίου είχε δεχθεί μία απαράδεκτη επίθεση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Τουρκικού Κοινοβουλίου, Ακίφ Κιλίς. «Γνωρίζουμε ότι η σύζυγός του είναι μέλος της αρμενικής διασποράς. Δεν είναι σωστό να κάνουμε κινήσεις στην πολιτική με βάση οικογενειακά κίνητρα», δήλωνε τότε ο Kιλίς.