Στην Τήνο βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και για να παραστεί στις τελετές εις μνήμην των πεσόντων στον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη».

Μαζί του βρίσκεται και ο αρχηγός της ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ στο νησί βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα και τις ευχές με αφορμή τη σημερινή ημέρα, μέσω ανάρτησης στο Twitter, ενώ δημοσίευσε και ορισμένες φωτογραφίες.

Το μήνυμα του Νίκου Δένδια

«Μεγάλη μέρα η σημερινή για την Ορθοδοξία, που εορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου, αλλά και για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που τιμούν τους πεσόντες στον τορπιλισμό της “Έλλης”, στις 15 Αυγούστου 1940, στην Τήνο.

»Μια στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας μας, η οποία, σε συνδυασμό με το έπος του “Όχι” που ακολούθησε, υπενθυμίζει την ανεπιφύλακτη στάση της Ελλάδας στις κρίσιμες στιγμές, για την υπεράσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας.

»Στον δρόμο αυτό πορεύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και σήμερα. Με την στήριξη του ελληνικού λαού, σε πνεύμα αυτοπεποίθησης και εθνικής ενότητας. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν.

Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες».