Στην υπόθεση κράτησης του Φρέντι Μπελέρη από τις αλβανικές αρχές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, το πρωί της Δευτέρας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Ο κ. Ξυδάκης είπε χαρακτηριστικά σε εκπομπή της ΕΡΤ: «Η Αθήνα και τα Τίρανα ξέρουν τον ρόλο του Μπελέρη. Δεν είναι ένας αθώος άνθρωπος, έχει ιστορία πολιτική και έχει ιστορία σκοτεινή. Θα έπρεπε να έχει καθαρίσει αυτή η ιστορία πολλούς μήνες πριν. Και να μην φτάσει να γίνει διπλωματικό αγκάθι στις όχι τόσο καλές σχέσεις Αθήνας και Τιράνων».

Υπενθυμίζεται ότι το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε σήμερα το νέο αίτημα των δικηγόρων του δημάρχου Χειμάρρας κ. Φρέντυ Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Προφυλακισμένος

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει επί τρίμηνο προφυλακισμένος, γεγονός που του στερεί την δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχιακό αξίωμα, με την προθεσμία επ αυτού να εκπνέει.