Μια επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου έφερε συζητήσεις στα μέλη του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα, εκπλήσσοντας ακόμα και τον ίδιο. Ο λόγος, ότι αυτή γράφτηκε με αφορμή τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον συνδυασμό Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι σε αυτόν του Δημήτρη Κουτσούλη, που στηρίζει επίσημα το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ωστόσο, το μήνυμα του αντιπροέδρου της Βουλής στην ηγεσία του κόμματος συζητήθηκε σε οργανώσεις σε όλη τη χώρα, αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα των συνεχών διαρροών «πράσινων» στελεχών σε αντίπαλους συνδυασμούς από αυτούς που η Χαριλάου Τρικούπη έχει δώσει χρίσματα δεν έχει απλώς τοπικά χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, η εικόνα που δίνει το ΠΑΣΟΚ στην Αττική, με υποψήφιους βουλευτές του κόμματος και στελέχη του να έχουν δώσει τα χέρια με τον Γιώργο Πατούλη πριν βγει εκτός της κούρσας των εκλογών και στη συνέχεια με τον Νίκο Χαρδαλιά, αντί να υποστηρίξουν τον συνδυασμό Σγουρού που έχει το χρίσμα της παράταξής τους, δεν αφήνει περιθώρια το πρόβλημα να μπει κάτω από το χαλί.

Η πρόταση μάλιστα που ξεχώρισε στην επιστολή Κωνσταντινόπουλου, και έγινε αφορμή να ζητήσουν ακόμα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανάλογες κινήσεις, ήταν αυτή που αφορούσε τις διαγραφές από το κόμμα των στελεχών που συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια που δεν έχουν τη στήριξη της παράταξης. «Όσοι συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια που δεν έχουν τη στήριξη της παράταξης να διαγράφονται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ», τόνισε μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Με δεδομένο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαγράψει ήδη μέλος της Κ.Ε. του κόμματος που στήριξε τον συνδυασμό Τατούλη αντί γι' αυτόν του Μανώλη Μάκαρη, που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δώσει το χρίσμα του, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θα πάψουν να ζητούν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Η επιστολή Κωνσταντινόπουλου -όπως όλα δείχνουν- άνοιξε για τα καλά μια αναπόφευκτη συζήτηση…