Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο ο Ναρέντρα Μόντι κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από την πρώτη στιγμή ο Ινδός πρωθυπουργός ενημερώνει τους οπαδούς του στο Twitter για την επίσκεψή του στην Ελλάδα, τονίζοντας, μάλιστα, τη θερμή υποδοχή που δέχτηκε.

Οι ευχαριστίες του Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι

Μάλιστα, μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Ναρέντρα Μόντι έγραψε στο Twitter: «Ευχαριστώ την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδας που μου απένειμαν τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής. Αυτό δείχνει τον σεβασμό που έχει ο ελληνικός λαός προς την Ινδία».

Ακολούθησε άλλη μία ανάρτηση, στην οποία ανέφερε: «Χαίρομαι που γνώρισα την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Αθήνα. Συζητήσαμε πολλά θέματα που θα ενισχύσουν τη φιλία Ινδίας-Ελλάδας. Συζητήσαμε επίσης τρόπους για την τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης. Έδωσε συγχαρητήρια στην Ινδία για την επιτυχία του Chandrayaan-3».

Η υποδοχή Μόντι στην Αθήνα

Έφθασε το πρωί στην Αθήνα ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι. Τον κ. Μόντι υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Προσγειώθηκα στην Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εμβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας-Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον  Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έρθω σε επαφή με την ινδική κοινότητα», ήταν το μήνυμα του Ναρέντρα Μόντι στο Twitter.

Παράλληλα, ο Ινδός πρωθυπουργός ευχαρίστησε την ινδική κοινότητα για το θερμό καλωσόρισμα, αναφέροντας: «Ανάμεσα στα ιστορικά τοπία της Ελλάδας, η ζεστασιά και φιλοξενία της ινδικής κοινότητας λάμπει έντονα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για το θερμό καλωσόρισμα».


Η επίσκεψη καλύπτεται εκτεταμένα από τα ινδικά ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα «Times of Ιndia» ανακοίνωσε άμεσα ότι ο κ. Μόντι αφίχθη στην Αθήνα, ενώ ανήρτησε, σε άλλο tweet, βίντεο με την ενθουσιώδη υποδοχή που του επεφύλαξε η ινδική διασπορά στη χώρα μας.