Φουντώνει η μάχη της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρας και οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα.

Η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο πρώτο θέμα απορρίπτει τις ταμπέλες και μιλά για την επιρροή που θα πρέπει να επιδιώξει το κόμμα από τη Ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το Προοδευτικό Κέντρο.

«Όταν επιδιώκεις να είσαι κόμμα διακυβέρνησης πρέπει να επιδιώξεις και τη μέγιστη δυνατή επιρροή. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια από τα κάτω κίνηση, δηλαδή να κατέβει στην κοινωνία ο όποιος πρόεδρός του, τα στελέχη του, να βρεθούν και να συνομιλήσουν παντού», δήλωσε η κα Αχτσιόγλου.

Στον αέρα το debate

Η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι συμφωνήθηκε από κοινού από τους συνεργάτες των άλλων υποψηφίων αντι του debate να διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση στον Πειραιά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Παππά και του Στέφανου Τζουμάκα.

«Η πρόταση για ένα debate, με όρους μάλιστα τηλεοπτικού θεάματος, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ιδωθεί υπό το φως των νέων δεδομένων, αφού ενδεχόμενη διεξαγωγή του, μέσα σε αυτό το κλίμα, θα έδειχνε αδιαφορία για την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες», δήλωσε ο κος Τσακαλώτος.

Την ανάρτηση του κ. Τσακαλώτου σχολίασε δηκτικά συνεργάτιδα του Στέφανου Τζουμάκα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για συνειδητή παρερμηνεία των όσων συμφωνήθηκαν σε σύσκεψη που είχαν τα επιτελεία των 4 υποψηφίων στην Κουμουνδούρου.

«Μπορεί να διασφαλιστεί η διενέργεια κύκλου ερωτήσεων τόσο για θέματα της χώρας όσο και του κόμματος, άλλωστε η εκλογή Προέδρου αφορά το κυβερνητικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προφανώς όπως, πολύ σωστά αναφέρετε θα πρέπει ο τηλεοπτικός διάλογος να είναι ενταγμένος στην κοινωνική συγκυρία και όχι εν κενώ πολιτικά», ανέφερε η Κατερίνα Μανώλη, συνεργάτιδα του Στέφανου Τζουμάκα.

Βολές κατά του κ. Τσακαλώτου εξαπέλυσαν και από το περιβάλλον του Νίκου Παππά καλώντας τον να διορθώσει τη δήλωσή του με την οποία έδινε την εντύπωση ότι δεν θα γίνει το debate στις 7 Σεπτεμβρίου όπως έχει προτείνει ο πρώην υπουργός.

Από την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου εμφανίζονται θετικοί για ένα debate μεταξύ των διεκδικητών.