Μαίνεται ο εμφύλιος στην καρδιά της Πελοπονήσσου με την πολιτική βεντέτα που έχει ανοίξει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εναντίον του συνυποψηφίου του στις τελευταίες εθνικές εκλογές και πρώην αντιπεριφερειάρχη, Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Ο Κωνσταντινόπουλος έχει ήδη προκαλέσει ένταση σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, καταγγέλλοντας ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν προωθούν μια κομματική υποψηφιότητα, αλλά επιχειρούν να στηρίξουν τον Πέτρο Τατούλη. Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας απάντησε χθες με μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, απαντώντας σε όσα του καταλογίζει ο Κωνσταντινόπουλος, αποκαλώντας τον γκεμπελίσκο.

Επιστολή

Ο Κωνσταντινόπουλος, εν μέσω θερινών διακοπών, έστειλε και σχετική επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, και στα αρμόδια όργανα ζητώντας να λάβουν πειθαρχικά μέτρα, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι αντίστοιχα φαινόμενα υπάρχουν και σε άλλες περιοχές.

Μόλις προχθές Κυριακή ο αντιπρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» τόνισε ότι παρότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να καταρτίσει αυτόνομα ψηφοδέλτια σε κάθε Περιφέρεια, ώστε να αντιπαρατεθεί σε τοπικό επίπεδο με τη συντηρητική λογική της ΝΔ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και πολλές άλλες δεξιές και ακροδεξιές εκφάνσεις, την πρόταση αυτή της ηγεσίας «την υπονομεύουν μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, υποψήφιοι βουλευτές και άλλα κομματικά στελέχη, χωρίς να έχουν κάποιο κόστος . Για ποιο λόγο τότε κατεβάζουμε ψηφοδέλτια και βάζουμε αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή την περιπέτεια; Όποιος επιλέγει να πατάει σε δύο βάρκες σύντομα ίσως βρεθεί στο νερό», ανέφερε δηκτικά. 

Φτάνοντας και στο διά ταύτα, πρόσθεσε ότι «στην Πελοπόννησο έχουμε το φαινόμενο του ‘‘Σουλτάνου’’, όπου συνεργάστηκε με τη Χρυσή Αυγή καθώς έκανε Συμπαραστάτη του Πολίτη τον μάρτυρα υπεράσπισης του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ένιωσα ντροπή που παρουσία του γραμματέα της ΚΕ σε πρόσφατη σύσκεψη υπήρξαν στελέχη που πρότειναν να τον στηρίξουμε για περιφερειάρχη. Προσωπικά, θα στηρίξω την επιλογή της παράταξής μου όπως έκανα πάντα, χωρίς να βάζω προϋποθέσεις και αστερίσκους» και κατέληξε: «Αν η ηγεσία δεν αντιμετωπίσει τα παραπάνω φαινόμενα, πολύ φοβάμαι ότι θα γιγαντωθούν, με μεγάλο κόστος και εσωστρέφεια που θα μας γυρίσει πίσω».

Καλεί τα όργανα

Απαντώντας ο Βαγγέλης Γιαννακούρας, αρνείται την καταγγελία ότι είναι περιφερόμενος της «Κεντροαριστεράς», χωρίς να μπαίνει σε συζήτηση για το ζήτημα Τατούλη. Καλεί και αυτός τα όργανα να παρέμβουν, απευθυνόμενος στον Οδ. Κωνσταντινόπουλο: «Ευελπιστώ το κεντρικό ΠΑΣΟΚ και τα αρμόδια όργανά μας να συνεισφέρουν ώστε να σταματήσετε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές που δυσφημούν τη δημοκρατική παράταξη. Καλώ, λοιπόν, τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας και Πελοποννήσου γενικότερα, καθώς και τα αρμόδια όργανα του κεντρικού ΠΑΣΟΚ, να προστατέψουν εμένα και τα υπόλοιπα στελέχη που θίγονται πολιτικά, προσωπικά και ηθικά από αυτές τις γκεμπελίστικες πρακτικές του κ. Κωνσταντινόπουλου. Εν κατακλείδι, ευελπιστώ, κ. Κωνσταντινόπουλε, να αναγνωρίσετε το λάθος σας ώστε να φύγετε από την πολιτική σας απομόνωση. Ευελπιστώ να συνεισφέρετε και εσείς στην προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, ώστε να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στη χώρα. Στόχος μας είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη της χώρας. Στόχος μας είναι το όραμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ για μια σύγχρονη, δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ελλάδα».

Για την ιστορία, να πούμε ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον η «χλωμή» κομματική στήριξη στον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια, Δ. Κουτσούλη, καθώς έως χθες κανένας εκλεγμένος γραμματέας ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή δεν έχει μέχρι σήμερα δηλώσει πρόθεση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιό του.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 29/8