«Η σκέψη µου αυτές τις ηµέρες ανατρέχει συνεχώς στη γενέτειρά µου, που δοκιµάζεται από τις φωτιές, και στους συντοπίτες µου, που δίνουν σκληρό αγώνα µαζί µε τις δυνάµεις του Πυροσβεστικού Σώµατος για την κατάσβεσή τους», λέει ο ίδιος.

Σπούδασε στη Νοµική Κοµοτηνής, όπου, παράλληλα µε τις σπουδές του, ανέπτυξε πολιτική δράση στη ∆ΑΠ-Ν∆ΦΚ. «Οι αγώνες για ένα καλύτερο πανεπιστήµιο, οι κοινοί πολιτικοί στόχοι που θέσαµε από τα φοιτητικά µας χρόνια µε πολλούς συνοδοιπόρους δηµιούργησαν µέσα µου µια ιδιαίτερη σχέση µε την πολιτική». 

Γυρνώντας στην Αθήνα, ως ενεργός δικηγόρος πλέον, µπήκε στη ζωή του η ΟΝΝΕ∆. Γεµάτος φρέσκες ιδέες και πολύ µεράκι, έβαλε στόχο µαζί µε τους συνοµηλίκους του να κερδίσουν το στοίχηµα της γενιάς τους και να κάνουν την καθηµερινότητά τους καλύτερη. Ο Ορφέας Γεωργίου ήταν ένα από τα πρόσωπα που εργάστηκαν ακούραστα για το νικηφόρο αποτέλεσµα της Ν.∆. στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μια µοναδική εµπειρία για τον ίδιο, που θα του µείνει χαραγµένη για πολλά χρόνια. 

«Η εµπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπο των νέων ανθρώπων έχει σφυρηλατηθεί στον χρόνο και επαναβεβαιώνεται µε κάθε ευκαιρία. Οι νέοι αυτή την εµπιστοσύνη ανταπέδωσαν και στήριξαν µαζικά την παράταξή µας. Αυτή η σχέση έχει ως εχέγγυα τις µεγάλες µεταρρυθµίσεις, τα ορατά αποτελέσµατα στην εργασιακή πραγµατικότητα και τις αλλαγές στη ζωή των νέων, που προωθούνται από την κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας. Ως ΟΝΝΕ∆, θα συνεχίσουµε να αποτελούµε τον δίαυλο επικοινωνίας µε τους συνοµηλίκους µας, µεταφέροντας τα αιτήµατά τους και ενηµερώνοντάς τους σωστά για όσα συµβαίνουν στη χώρα µας, καταρρίπτοντας µυθεύµατα και fake news, που συχνά, δυστυχώς, παρεισφρέουν στις παρέες και τις γειτονιές µας», εξηγεί στο «S».

Στις επερχόµενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχει αναλάβει τον ρόλο του scouter. Του ανθρώπου, δηλαδή, που θα βρει τα φρέσκα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων που στηρίζει η Ν.∆.  «Η Αυτοδιοίκηση πάντοτε αποτελούσε µια πολύ καλή ευκαιρία να αναδειχθούν στις τοπικές κοινωνίες νέοι άνθρωποι. Και αποτελεί ένα µεγάλο στοίχηµα και για µένα αλλά και για όλη την ΟΝΝΕ∆ αυτή η εµπιστοσύνη».

Οπως εξηγεί, εδώ και ενάµιση χρόνο που βρίσκεται στο «τιµόνι» της ΟΝΝΕ∆ και παρά τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στους εκλογικούς αγώνες του κόµµατος, δεν αισθάνθηκε τις ευθύνες αυτές ποτέ να τον βαραίνουν. «Το νιώθω ως ευκαιρία, ως τιµή και ως βαθιά ευγνωµοσύνη σε όλα τα παιδιά της Νεολαίας που στηρίζουν την προσπάθεια να βγουν ακόµα περισσότεροι νέοι άνθρωποι στο προσκήνιο και να ασχοληθούν ενεργά µε τα κοινά. Στη ζωή, όπως και στην πολιτική, οι δυσκολίες θα πρέπει, κατά τη γνώµη µου, να αποτελούν ευκαιρίες. Ευκαιρίες για βελτίωση, για ανέλιξη και σε καµία περίπτωση δεν θα πρέπει να µας λυγίζουν. Αλλωστε, όσο πιο δύσκολοι είναι οι αγώνες, τόσο πιο γλυκές είναι οι µικρές ή οι µεγάλες νίκες της καθηµερινότητας».

Παράλληλα µε την ενασχόλησή του µε την πολιτική, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆ παραµένει και ένας µάχιµος δικηγόρος. «Πιστεύω, άλλωστε, ότι εάν δεν βρίσκεσαι µέσα στον παλµό της εργασιακής καθηµερινότητας, δεν µπορείς να προτείνεις και να φέρεις αποτελέσµατα ορατά µέσα από την ενασχόληση µε την πολιτική». Στον ελεύθερο χρόνο του, προτιµά να βλέπει και ενίοτε να παίζει ποδόσφαιρο. Οταν, βέβαια, βρίσκει ελεύθερο χρόνο. Γιατί, όπως µας εξηγεί γελώντας, δεν είναι και το ατού του.

«Επίσης, επιλέγω τις µεγάλες βόλτες στη φύση, σε σηµεία βέβαια όπου παραµένω προσβάσιµος µέσω κινητού. Τέλος, το καλό φαγητό µε φίλους είναι αγαπηµένη µου δραστηριότητα. Οταν έχω χρόνο, επιλέγω να επενδύω στους φίλους µου από τα παιδικά µου χρόνια, τους οποίους αγαπώ ιδιαίτερα» .

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 26/8