«Πυρά» κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση των πυρκαγιών και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής αδιαπραγμάτευτη», είπε και πρόσθεσε ότι για 13η μέρα καίγεται ο Έβρος και «είναι επί της πρωθυπουργίας κ. Μητσοτάκη, καθώς κινδυνεύει ο τελευταίος πυρήνας του, το δάσος της Δαδιάς».

«Οι δεσμεύσεις σας δεν έγιναν πράξη», είπε και πρόσθεσε: «Τα ίδια είχαμε ακούσει και πέρυσι. Αφήσατε τη χώρα ανέτοιμη και αθωράκιστη. Εσείς έχετε την ευθύνη. Δεν περιμένουμε ένα ρεπορτάζ για το τι συνέβη. Δεν είναι επιτυχία ότι αδειάσατε ένα νοσοκομείο και ότι απομακρύνατε τα αεροπλάνα από τη Νέα Αγχίαλο».

«Περιμένουμε και τη λογοδοσία και την ευθύνη. Δεν υπάρχει χρόνος για συγγνώμες. Οι νέες εξαγγελίες δεν είναι αξιόπιστες. Τα έχετε ξαναπεί. Τώρα αυτό κάνει κακό στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Δεν μπορείτε να εγγυηθείτε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», είπε και  σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν υπάρχει αίσθημα ασφάλειας όταν 100 ακροδεξιοί χούλιγκαν μπαίνουν στη χώρα, ούτε από τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού λόγω του βυτιοφόρου. Προφανώς και συμφωνούμε ότι υπάρχει κλιματική κρίση. Τη μια φταίνε οι εμπρησμοί, την άλλη ο αέρας, ενώ τώρα βλέπουμε και σενάρια συνωμοσίας. Η ευθύνη είναι δική σας και δεν είστε νέα κυβέρνηση. Κυβερνάτε 4 χρόνια. Τώρα μιλάτε για αναγκαίο εκσυγχρονισμό. Από ποιον παραλάβατε; Δεν ήσασταν εσείς κυβέρνηση. Στερείτε από τη χώρα σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Στερείτε την πρόοδο. Θέλουμε αναβάθμιση των εργαλείων της Πολιτείας. Θέλουμε και συνέχιση της Πολιτείας. Παραλάβατε δασική πολιτική και την παγώσατε. Τα σταματήσατε το 2019. Είναι δημοσιευμένα αυτά. Εμείς φροντίσαμε, παρά τις μνημονιακές συνθήκες, να θωρακίσουμε τη χώρα».