Ραγδαία, σε χρόνο dt, τρέχουν οι εξελίξεις για το κόμμα των Σπαρτιατών που οδεύει προς την απόλυτη διάλυση.

Νεότερη εξέλιξη από το μέτωπο αφορά τις διαγραφές τριών βουλευτών από τον ίδιο τον Βασίλη Στίγκα.

Αμέσως μετά την ομιλία του ο επικεφαλής των Σπαρτιατών με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, προχώρησε στη διαγραφή τριών βουλευτών. Ειδικότερα έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους βουλευτές Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Στην επιστολή ο κ. Στίγκας αναφέρει: «Δεν νοείται σε μία Κ.Ο. οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς».

«Εμείς οι Σπαρτιάτες αναγνωρίζουμε τον θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες», καταλήγει.

Ο Βασίλης Στίγκας σε μια πρωτοφανή τοποθέτηση αναφέρθηκε σε εξωκοινοβουλευτικό κέντρο που ελέγχεται από τον έγκλειστο στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη που -όπως είπε- λειτουργεί ως «Greek mafia ή Δον Κορλεόνε».

«Θα είδατε κάποιες εικόνες σήμερα. Αρχηγός να μην έχει δίπλα τους βουλευτές του. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά και ίσως καταγραφεί στο Βιβλίο Γκίνες», ανέφερε ο κ. Στίγκας, σχολιάζοντας την επιλογή των 11 βουλευτών του να απέχουν από τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου οι πολιτικοί αρχηγοί συζητούν για τις πυρκαγιές.

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως Έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε που λένε πώς και τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά, ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης».

Η επιβίωση του κόμματος των Σπαρτιατών είναι αβέβαιη μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που πυροδοτούν τη διάλυσή του.

Μάλιστα, σήμερα ο Βασίλης Στίγκας βρέθηκε για άλλη μια φορά απομονωμένος από τους βουλευτές του.

Ήδη, από την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κάθισε ολομόναχος στα έδρανα της Βουλής την ώρα που πληροφορίες ανέφεραν ότι δέχεται εκβιασμούς που δεν θα ανεχθεί και ότι οι λογαριασμοί με τον Ηλία Κασιδιάρη έχουν κλείσει.

Τα όσα δήλωσε ο κ. Στίγκας προκάλεσαν την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, που απευθυνόμενος στον επικεφαλής των Σπαρτιατών σημείωσε: «Κύριε Στίγκα, ουσιαστικά εκπέμψατε το κύκνειο άσμα της κοινοβουλευτικής σας ομάδας με βαρύτατες αιτιάσεις. Θα δω πώς το είπατε στα πρακτικά αλλά πρέπει να υπάρξει και γραπτώς από την πλευρά σας το σχετικό αίτημα ώστε να εκδοθεί και πρακτικά η ληξιαρχική πράξη».