«Θερμό επεισόδιο» ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη (31/08) στην εθνική αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές.

«Είστε εσείς και τα άλλα κομματίδια της ίδιας ιδεολογικής κατεύθυνσης διακινητές "fake news", λέτε ό,τι σαχλαμάρα μπορεί να πει κανείς κι όταν σας απαντάμε, εκνευρίζεστε. Νισάφι πια. Δεν θα είστε στο απυρόβλητο», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Βελόπουλο. Στον ισχυρισμό του κ. Βελόπουλου ότι η φωτιά στην Πάρνηθα έσβησε όταν ρίξανε επιβραδυντικό, αναρωτήθηκε:

«Ποιος σας λέει αυτές τις σαχλαμάρες; Επιβραδυντικό χρησιμοποιούν μόνο τα Πεζετέλ και όχι τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Και έχουν ελάχιστη συνεισφορά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς».

«Ο πρωθυπουργός λέει σαχλαμάρες και ψέματα… Είναι ψεκασμένος πρωθυπουργός. Δεν θα αφήσω τον πορφυρογέννητο πρωθυπουργό να μας μιλάει έτσι. Ξέρω ότι αυτά που λέω προσβάλλουν τον πρωθυπουργό», είπε o κ. Βελόπουλος, εκνευρισμένος από την κριτική του κ. Μητσοτάκη. «Τέρμα η πλάκα με την Ελληνική Λύση, όταν μας προσβάλλουν, θα προσβάλλουμε», δήλωσε.

Τότε ο πρόεδρος της Βουλής τον διέκοψε και απάντησε πως «παριστάνετε τον γνώστη της ιστορίας και του κανονισμού και μόνος σας παραδεχτήκατε ότι παραβιάσατε τον κανονισμό εν γνώσει σας», χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης ως απαράδεκτη και εξευτελιστική για πολιτικό αρχηγό. «Μόλις είπατε ότι προσβάλλετε. Ο πρωθυπουργός δεν σας προσέβαλε. Άσκησε σοβαρή κριτική. Εσείς μόνος σας είπατε τώρα κάτι εξευτελιστικό για εσάς. Προσβάλλετε τον πρωθυπουργό εν γνώσει σας. Αυτό είναι παράπτωμα», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στον κ. Βελόπουλο, ο κ. Τασούλας είπε «αφήστε τα αυτά τώρα, προσπαθώ να σας προφυλάξω και συνεχίζετε», με τον Κυριάκο Βελόπουλο να απαντάει «δεν θέλω νταβατζήδες και προστάτες... Έχω προστάτη την Παναγία, τον Χριστό και τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε, δε, πως «επειδή παριστάνετε τον γνώστη της ιστορίας, ο πορφυρογέννητος είναι αυτός που γεννήθηκε στην πορφύρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 επί δικτατορίας στο Παρίσι, δεν υπήρχε πορφύρα λοιπόν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρκετά με το χαμηλότατο επίπεδό σας, που μόνος σας το παραδεχθήκατε», με τον Κυριάκο Βελόπουλο να απαντά: «Κι εγώ στο Παρίσι μεγάλωσα, μην κοιτάτε που ο πατέρας μου ήταν ανθρακωρύχος».

Όταν μάλιστα ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο κ. Τασούλας του είπε ότι πλέον μεγαλώνουν οι ευθύνες του, καθώς το κόμμα του είναι πέμπτο σε κοινοβουλευτική δύναμη στη Βουλή, μετά τις εξελίξεις στους Σπαρτιάτες και τη διαγραφή των τριών βουλευτών του κόμματος του Βασίλη Στίγκα.

«Αυτό, κ. Βελόπουλε, αυξάνει και τις ευθύνες σας… Σήμερα μας απογοητεύσατε σφόδρα. Μιλάτε για το σύστημα συνεχώς. Για να σας μιλήσω απλά… Βρε άνθρωπέ μου, πού το είδατε το σύστημα; Τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα σύστημα σε αυτή τη χώρα για να βελτιωθεί. Όλοι τα βάζετε με ένα σύστημα. Πού το είδατε το σύστημα; Προσπαθούμε να κάνουμε τη χώρα ευρωπαϊκή και μιλάτε όλοι για το σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Τασούλας.